Tevfik Göksu’nun aile şirketinin ayrıntıları çıktı

Yayın tarihi: 25 Haziran 2021 Cuma 9:01 am - Güncelleme: 25 Haziran 2021 Cuma 4:47 pm

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun aile şirketinin ayrıntıları çıktı. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında, Göksu’nun adının yer aldığı tek şirket var: Afra Otomotiv Emlak İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi. Göksu bu şirket kayıtlarında eski ortak olarak görünüyor.

Odatv’de yer alan habere göre; bu şirketin diğer patronu kardeşi Hasan Hüseyin Göksu.

Şirketin eski ortakları şöyle:

Şirketin eski ortaklarından biri Eyüp Erol. Eyüp Erol’a ait Erol Group, 2009 yılında, Erol Marketing Sistem (EMS) adında bir model ile 60 TL ödeyen herkesi ana bayisi olmaya davet ediyordu. Eyüp Erol’un şirketinin uygulamaya soktuğu bu sistemin tanıtımını ise şiirleri ile tanınan İbrahim Sadri yapmıştı. Şirket, “Çorap satıp yılda 250 bin lira kazanın” diyerek yurttaşları zincire dahil olmaya çağırıyordu.

Göksu ailesinin şirketi, 1994 yılında kuruldu. TL’den 6 sıfır atılmadan önce şirketin 120 milyon TL sermaye ile üç ortakla kuruluşu gerçekleşti.

Ortaklar, Mehmet Tevfik Göksu, Eyüp Erol ve Rasim Babür’ün TL’den 6 sıfır atılmadan önceki haliyle 40 milyon TL’lik hisseleri bulunuyordu. Şirketin bugünkü yönetim kurulu başkanı Hasan Hüseyin Göksu’nun ise 6 sıfır atıldıktan sonraki haliyle 10 milyon TL’lik hissesi bulunuyor.

Bu inşaat şirketi “GKS Yapı” adıyla inşaat projeleri yapıyor. Şirketin internet sitesinde yer alan büyük projeleri şöyle:

GöksuPark, Erdemli Konakları, GöksuLife, Göksu Tower, Göksu Bağ Konakları. GöksuPark, GöksuLife, Göksu Tower ve Göksu Bağ Konakları projeleri Bağcılar’da. Şirket genel olarak projelerini Bağcılar’da gerçekleştiriyor. Şirketin patronu Hasan Hüseyin Göksu da röportajında, GOP, Zeytinburnu, Esenler ve Bağcılar’da “yerli” olduklarını söylemişti. Bağcılar’da proje yapan Hasan Hüseyin Göksu, AKP Bağcılar ilçe teşkilatında yöneticilik de yapmış bir isim.