Tecavüz girişimi iddiasında klinikteki görüntüler ortaya çıktı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 3:31 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 6:36 pm

Kadıköy’de bir kadın çalışana tecavüz girişimiyle suçlanan İsmail Beker isimli bir erkek, kendisine ‘iftira’ atıldığını söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Kadıköy’de İsmail Beker isimli bir doktor, evine temizliğe gelen yabancı bir kadın tarafından tecavüz girişimiyle suçlandı. Çevredekilerin de gelmesiyle Beker binadan dışarı çıkartıldı. Dışarıda darp edilen Beker’in daha sonra darp raporu aldığı belirtildi. Polis ekipleri, iftiraya uğradığını belirten Beker’in ifadesini aldıktan sonra klinik ve binanın güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntüler ve tanık ifadeleri sonrası, İsmail Beker serbest bırakıldı.

BEKER: YARGISIZ İNFAZ YAPTILAR

Beker, “Aşağıya seslendi ‘Bana tecavüz ediyorlar’ diye. ‘Telefonumu niye attın’ deyince de ‘Bakar mısınız? Bana tecavüz ediyorlar beni öldürüyorlar’ diye aşağıya seslenmiş oldu. Beraber aşağıya indik. Kamera kayıtları var. Ben ‘dokunmadım’ dememe rağmen, ‘kadının beyanı esastır biz seni dinlemiyoruz sen tecavüzcüsün’ diyerek üzerime saldırdılar. Tecavüz, darp olsa zaten ayrı ayrı inmiş olurduk ya da bir tartışma olurdu. Yargısız infaz yaptılar” dedi.

Öte yandan polisin Munira S. hakkında işlem başlattığı ve çalışma izni olmadığı için sınır dışı edileceği belirtildi.

AVUKATLAR: GÖÇMEN KADINDA DARP İZLERİ VAR

Konuyla ilgili açıklama yapan Feminist Avukatlar Grubu da göçmen kadının kollarında darp izleri bulunduğunu ve şiddet gördüğünün kanıtlarını olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Arkadaşlarımız dün Kadıköy’de bir şiddet çağrısına kulak verdi. İfadeye girmiş olmamıza rağmen kamera kayıtlarını görmediğimiz için olayın tüm detaylarına biz de hakim değiliz. Ancak kadının kollarında darp izi var ve şiddet gördüğü bir gerçek. Kendi yardım çığlığı da cinsel saldırı olacağından korkmasından kaynaklanıyor ve öyle söylüyor yardım isterken doğal olarak. Şiddet failine yakalama yapıyor arkadaşlarımız ve kadın arkadaşa destek olarak karakola da eşlik ediyorlar. Tanık olarak da dinlendiler. Kadın, İsmail Beker hakkında cinsel saldırı, mala zarar verme ve yaralama suçlarından resmi şikayetini yaptı. Davanın hangi maddelerle açılacağını şimdiden bilemeyiz. Beker’in silahı varmış. Silaha el konuldu. Kamera kayıtları ve diğer deliller toplandı. Yargılama yeni başlıyor yani öyle aklanmış filan değil kimse.”