Testi pozitif çıkan hasta ‘yer yok’ diye eve gönderildi: Apartmanda koronavirüs şüphesi!

Yayın tarihi: 27 Mart 2020 Cuma 10:45 am - Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma 1:40 pm

Koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen hastanede yer olmadığı gerekçesiyle eve gönderilen hastanın ailesinde ve apartman sakinlerinde de koronavirüs bulguları görüldü. Aileye ve apartman sakinlerine test yapılacağı öğrenildi.

Koronavirüs şüphesiyle hastaneye giden 46 yaşındaki Mustafa Uluç, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Uluç’un semptomları yetersiz bulundu ve test yapılmadan eve gönderildi. Ailesiyle birlikte eve dönen Uluç’un durumu, bir sonraki gece daha da ağırlaştı. Bu kez Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Uluç’un tomografisi çekildi ve test yapıldı.

‘HASTANEDE YER YOK’

Testin sonucunun pozitif çıkması sonrası iddiaya göre yetkililer aileye hastanede boş oda olmadığı için Uluç’un yatışını sağlayamayacaklarını, arzu ederlerse hastanede bekleyebileceklerini söyledi. Doktorların sunduğu ikinci alternatif Uluç’un kendini evde karantinaya alabileceği yönünde oldu.

İstanbul’da kayıp koronavirüs testi skandalı

SİSTEMDE ‘YATAN HASTA’ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Aile bir süre hastane koridorlarında bekledikten sonra Mustafa Uluç daha fazla dayanamayınca aile eve döndü. Uluç’un oğlu Eşref Uluç, ertesi sabah eczaneye gidip ilaç almaya çalıştığında babasının “yatan hasta” olarak görüldüğünü öğrendi.

Uluç’un evde kaldığı süreçte durumu daha da ağırlaştı, üstelik hastalık belirtileri 70 yaşındaki Aynur Uluç’ta da görüldü. Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürülen iki yurttaş burada tedavi altına alındı.

‘VİRÜS 9 KİŞİYE DAHA BULAŞTI’

Olaya ilişkin, DW Türkçe’den Tunca Öğreten’e konuşan Mustafa Uluç’un oğlu Eşref Uluç, “Annemde de, bende de Kovid-19 semptomları var. Sadece bizde değil. Oturduğumuz apartmanda dokuz kişi yaşıyor ve herkeste benzer rahatsızlıklar var. Büyük ihtimalle hepimiz virüsü kaptık, pozitifiz” açıklamasında bulundu.

Uluç’ın anlattıklarına göre, sağlık görevlileri Avcılar’daki apartmana gelerek tüm sakinlerine test yapacaklar.