Tesla’dan Türkiye’ye özel otomobil! Satış fiyatı belli oldu

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 10:21 am - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 10:21 am

Tesla tek motorlu aracı Model Y’yi Türkiye’de ön satışa sundu. Model yüzde 10’luk ÖTV indirimlerinden faydalanılacak şekilde fiyatlandırıldı.

Tesla, Türkiye otomotiv pazarına özel bir hamle yaptı.

Bildiğiniz gibi, bir aracın ÖTV muafiyetli alımlarında uygulanan üst limitle birlikte motor özellikleri de dikkate alınıyor. Buna göre, ÖTV muafiyetli alımlarda motor silindir hacmi 1600cc ve altı binek otomobiller ile 2800cc ve altı hafif ticari ve tüm motosikletler tercih edilebiliyor.

Tesla, tek motorlu Model Y SR RWD’yi Türkiye’ye özel olarak satışa çıkarttı.

Son yıllarda otomobil üzerine yaptığı programlarla dikkat çeken, Auto Club’ın kurucu ortağı ve genel müdürü Turgut Yüksekdağ, haberi sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı.

Paylaşımında, Dünya’da sadece Türkiye’ye özel olarak, tek motorlu ve gücü ÖTV sistemine göre sınırlandırılmış Tesla Model Y’nin özelliklerine değindi:

  • Arkadan itiş
  • 160 kW güç
  • 455 km menzil
  • 60 kwH batarya kapasitesi
  • 0-100 7,5 saniye
  • 217 km son hız

Şu anda ülkemizde en uygun fiyata sahip olan Tesla Model Y, yüzde 10 ÖTV limitinde kalıyor. İnternet sitesinde ön satışa sunulan modelin başlangıç fiyatı ise 1.791.541 TL olarak açıklandı.

Gazeteci Emre Özpeynirci ise konuya dair şu ifadelerini kullandı:

‘Türkiye’de 2023 yılında 4 ayda (mayıs-ağustos) 10 bin adetlik rekor satışa ulaşan, yılı ise 12 bin 150 adetle kapatan Tesla’nın satış temposu eylülden bugüne ise önemli ölçüde düştü. Bu yılın ilk çeyreğinde sadece 375 adet satan Tesla, yeniden tempoyu artırmak adına nisanda yeniden düğmeye bastı.

Tesla, Model Y’nin %10’luk ÖTV dilimine giren arkadan çekişli versiyonunu bugünden itibaren 1.791.451 TL başlangıç fiyatı ile ön satışa sundu.

İnternetten 50 bin TL kapora ile siparişe açılan modelin teslimatları ise Haziran ayında başlayacak 455 km menzile (WLTP) sahip arkadan çekişli Model Y, 0’dan 100 km hıza 7.5 saniyede ulaşıyor.

(Çift motorlu 4 çeker Model Y’nin fiyatı Türkiye’de yaklaşık 3 milyon TL’den başlıyor )

Yılın başında Ankara’da ilk Tesla mağazasını, ardından servis ve teslimat lokasyonlarını açan, kısa bir süre sonra da Metropol İstanbul’da yeni mağaza açan Tesla, İstanbul-İzmir güzergahında ise ilk iki Supercharger istasyonunu açtı.”

Kaynak: Onedio