Tesla’da kritik ayrılıklar sürüyor

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2022 Pazar 11:41 am

Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, şu sıralar çalkantılı bir süreçten geçiyor. Bu kez de şirketin otopilot ve yapay zeka departmanının başındaki isim olan Andrej Karpathy şirketten ayrıldı.

Bildiğiniz gibi Musk, kısa bir süre önce bir açıklama yaparak, ayak sesleri duyulan ekonomik durgunluğun kendisini endişelendirdiğini söylemiş ve bu duruma hazırlıksız yakalanmamak için çeşitli önlemler alacaklarını açıklamıştı. Bu önlemler kapsamında yeni işe alımları azaltan şirket, bununla da kalmayıp işçi çıkarmaya da karar verdi.

Son dönemde çok sayıda çalışanını işten çıkaran otomobil üreticisi, özellikle otopilot departmanında çok sayıda çalışanın işine son verdi. Hatta otopilot teknolojileri üzerine çalışan San Mateo ofisini komple kapattı. Şirketin otopilot departmanın yaşanan bu çalkantılar sonrası önemli bir ayrılık daha yaşandı. Tesla’nın otopilot ve yapay zeka departmanın başında yer alan Andrej Karpathy, şirketten ayrılıyor.

Tesla

 

Bildiğiniz gibi otopilot son dönemde Tesla’nın başını ağrıtan bir konu. Şirketin otomobillerinin otopilot kontrolündeyken ölümle sonuçlanan kazalara karışması, Tesla’ya karşı bir federal soruşturma başlatılmasına sebep olmuştu.

Otopilot departmanında yaşanan ayrılıkların bununla ilgili olup olmadığı konusunda net bir açıklama yok. Ancak Andrej Karpathy’nin böyle bir dönemde şirketten ayrılıyor olması kesinlikle manidar.

Öte yandan FSD olarak bilinen otonom sürüş özelliğinin bir türlü hayata geçirilememiş olmasının da Karpathy’nin ayrılığına katkıda bulunmuş olabileceği söyleniyor.

Apple ilk iPhone 14’leri üretmeye başladı