Tesla, Semi için rezervasyon almaya başladı

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 12:00 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 6:13 pm

Bunun için 20.000$ depozito yatırmanız gerekecek ve Tesla hala lansmanı beklenen 2023 üretim penceresinin ötesine daraltmış değil. Yine de bu, erken taahhütlerin büyük ölçüde PepsiCo ve Walmart gibi şirketlerden gelen toplu siparişlerle sınırlı .

Semi, 2017 yılında ikinci nesil Roadster ile birlikte tanıtıldı. Makine, maksimum 500 millik menzil, hızlı “Megacharger” yüklemeleri ve 80.000 librelik yüklü ağırlıkta 20 saniyelik 0-60 MPH süresi ile geleneksel kamyon taşımacılığını bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyordu. Hala 150.000 dolardan başlaması bekleniyor, bu da onu normal yakıt maliyetleri veya çevresel etki olmadan şehirlerarası nakliyeci isteyen şirketler için potansiyel olarak uygun hale getiriyor.

Semi

 

Ancak yeni Roadster’da olduğu gibi, lansman plana göre gitmedi. Tesla, Semi’yi birkaç kez erteledi.  Tesla’nın teslim alma vakti geldiğinde milyarlarca gelir elde etmesine yardımcı olması gibi, bu aşamadaki rezervasyonlar yakın teslimattan daha çok gelecekteki geliri kilitlemekle ilgili.

Yine de Tesla, bekleme konusunda çok endişeli olmayabilir. Rakip Nikola, elektrikli yarı kamyonunun üretimini daha yeni hızlandırıyor ve Freightliner gibi yerleşik markalar EV’lerinde bir başarı elde edemedi. Yarı, hem isim tanıma hem de teknoloji avantajları ile nispeten genç bir alana girmeye devam edecek.

SpaceX Starlink uydu interneti artık 32 ülkede mevcut