Tesla, Samsung ile bağlarını kopardı

Yayın tarihi: 25 Aralık 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 24 Aralık 2022 Cumartesi 11:40 pm

Elektrikli otomotiv devi Tesla, yeni araçlarında kullanacağı çipleri Samsung’a ürettirecekti. Ancak anlaşılan Elon Musk fikrini değiştirmiş.

Tesla Samsung ile ipleri koparmaya hazırlanıyor. Otomotiv dünyasının en önemli isimlerinden biri konumunda bulunan ve elektrikli otomobil denildiğinde akla gelen ilk isim olan Tesla, uzun süredir yeni araçlarında kullanacağı işlemcileri geliştirecek firmayı seçmeye çalışıyordu. Bu konudaki en önemli aday olan Samsung’un Elon Musk’ı ikna edeceği ve Tesla’nın işlemci üretimini üstleneceği düşünülürken, durum hiç de öyle olmadı.

Samsung

 

Tesla bu konuya ilişkin uzun süren bir düşünme sürecinin ardından kararını TSMC’den yana verdi. Bu gelişme Tayvanlı teknoloji devi tarafında büyük sevince yol açarken, önemli bir müşterisini daha en büyük rakibine kaptıran Samsung ise adeta hayal kırıklığına uğradı. Tabi bu hayal kırıklığının arkasında bir taraftan Tesla gibi önemli bir müşteriyi kaybetmiş olması gerçeği varken, diğer taraftan ise müşterisini en büyük rakibine kaptırmanın acısı var.

 

Nitekim TSMC ile Samsung, çip dünyasının liderliği için bir rekabet içerisindeler. Her ne kadar mevcut durumda TSMC çip piyasasının yarısından fazlasını kontrolü altında tutuyor olsa da Güney Koreli teknoloji devi bu durumu değiştirebilmek için elinden geleni yapıyor.

 

Rakibinden önce 3nm çip üretimine başlayarak önemli bir adım atan Samsung, aynı zamanda değeri yüzlerce milyar doları bulacak yeni yatırımlarla da çip kategorisindeki pazar payını arttırmanın yollarını arıyor. Bakalım bu rekabet nasıl devam edecek ve daha da önemlisi Samsung, TSMC’den bu kaybın intikamını alabilecek mi?

Netflix hesap paylaşımı için yolun sonu gözüktü