Tesla sahipleri araçlarına bağlanamadılar

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 4:14 pm

 Tesla, uygulama hizmetinde kesinti yaşadı. Şirket, işlevselliği kısa bir süre içinde geri yükleyebildiğinden, kısa bir uygulama sunucusu kesintisi gibi görünüyordu.

Bozulmanın ölçeği şu anda tam olarak bilinmiyor, ancak sorun çok daha büyük olabilir, sorunun tekrarlaması muhtemel gözüküyor. Tesla gibi bir elektronik-teknoloji devinin bu şekilde bir sorun yaşaması da bir hayli ilginç olduğunu söyleyelim.

Tesla mobil uygulaması, araçların kullanımındaki genel heyecan verici deneyimde önemli destek sağlar. Araç sahipleri, telefonlarını kullanarak araçlarının kilidini açar ve çalıştırır, ayrıca mobil uygulama aracılığıyla birçok kontrole erişme imkanı sağlıyor.

 Tesla,

 

Uygulama kesintiye uğrasa bile araç sahipleri, uygulamanın bağlantısı kesilmediği takdirde araçlarını Bluetooth üzerinden kontrol edebilirler. Bu, sahiplerin arabalarına erişememelerine karşı ek bir koruma katmanı olarak anahtarlıklarını da taşımalarının önemli olduğu anlamına geliyor.

Sunucu kesintisi, uygulamanın bu hafta şirket tarafından sağlanan en son güncellemesiyle bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor, halihazırda bu konuda detaylı resmi bir açıklamanın da yapılmadığını belirtmekte fayda var. Tesla, hem yeni alıcılar hem de Tesla modellerinin sahipleri için yeni özellikler ekleyerek en son güncellemeden geçti. Bununla birlikte, kesintinin gerçek kaynağının ne olduğu belirsiz ve şirket konuyla ilgili herhangi bir resmi güncelleme sağlamadı.

Apple, bölünmüş ekranlı katlanabilir bir cihazın patentini aldı