Tesla saatlik 1620 liraya robotu Optimus’u eğitecek işçi arıyor!

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2024 Salı 10:01 am - Güncelleme: 20 Ağustos 2024 Salı 10:01 am

Elektrikli otomobil devi Tesla, insansı robotu Optimus’u eğitecek operatör arayışına girdi. Şirketten yapılan açıklamada, eğitmenler saatlik yaklaşık 1620 lira değerindeki 48 dolar kazanacak. İşe başvuracak adaylar için boy şartı bulunuyor.

Elon Musk’un sahibi olduğu elektrikli otomobil devi Tesla, insansı robotu Optimus’u geliştirme ekibini genişletiyor. Tesla ‘Veri Toplama Operatörü’ pozisyonu için işe alım yapacağını duyurdu. Tam zamanlı iş için önerilen maaş ise saat başı 25,25 ila 48 dolar arasında değişiyor. 48 doların Türk lirası karşılığı ise yaklaşık 1620 Türk Lirası’na karşılık geliyor. Şirket geçen yıl “hareket yakalayıcı kıyafetler” giyerek Optimus’u eğitmek üzere onlarca işe alım yapmıştı.

Tesla Model3’ü yeniliyor! Menzili düşürülen araç daha uyguna satılacak

GÜNDE 11 BİN 340 LİRA KAZANACAK

Busines Insider’ın haberine göre, Optimus’un eğitiminde çalışacak olan kişiler özel bir kıyafet giyerek sanal gözlüklerle çalışacak, günde 7 saati aşkın mesai yapacak. Saatlik ücret toplam saate göre hesaplandığında 11 bin 340 Türk lirasına denk gelecek.

BOY ŞARTI

Şirket ilanda adayların boylarının 170 – 180 santimetre arasında olması gerektiğini vurguladı. Bu boy uzunluğu, Optimus’un boyuna karşılık geliyor. Tesla CEO’su Elon Musk, Optimus’un boyunun 173 santimetre olacağını açıklamıştı.

NE İŞ YAPACAK?

Veri Toplama Operatörleri veri toplayacak, analiz edecek ve günlük olarak raporlama yapacak. Tesla’nın iş ilanında gece dahil olmak üzere farklı vardiyalar bulunuyor. Tesla’nın başvuru ilanında, sanal gerçeklik gözlüğünün yaratabileceği sorunlara değinilirken, haftada bir gün izin, gerektiğinde fazla mesai gibi esnek çalışma şartları gerekliliğinden bahsediliyor.

Nvidia Research’te kıdemli araştırmacı ve Georgia Institute of Technology’de robotik profesörü olan Animesh Garg iş tanımına ilişkin yaptığı açıklamada, “Çalışma, hareket yakalama kıyafetiyle görevleri yerine getirerek, sonrasında analiz edebilmek üzere veri toplamayı ve doğrudan insansı robotu kontrol etmeyi gerektiriyor” dedi.

robot, tesla,

Kaynak: TELE1