Tesla pil değişimi yapmayacak

Yayın tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba 8:35 am - Güncelleme: 2 Mart 2021 Salı 5:36 pm

Dünyanın en büyük elektrikli araç şirketleri içerisinde yer alan Tesla pil değişimi yapmayacak. Bu durum daha şimdiden tepki toplamaya başladı.

Tesla pil değişimi uzun süredir tartışılan konular içerisinde yer alıyordu. Bunu kısacası şöyle düşünebilirsiniz. Akıllı telefonu aldığınızda bile bir süre sonra pilin eskisi kadar iyi çalışmadığını görebilirsiniz. Sürekli olarak şarjı bitebilir veya bozulma durumu ortaya çıkabilir.

Pil kullanan cihazlarda olduğu gibi otomobillerde de benzer sorunlar görülebiliyor. İşte bu nedenle birçok kişi Tesla gibi elektrikli araç şirketlerinden pil değişimi yapmasını istiyor. Bataryalar değiştirileceği zaman eski boş bataryalar alınıyor ve yerine yeni kullanılmamış bataryalar veriliyor.

Elektrikli araç devi Tesla tarafından yapılan açıklamalara göre şirket pil değişimi yapmayacak. Pil değişimleri sebebiyle ortaya çok fazla problem çıkabiliyor. Şirketin içerisinde yer alan bir temsilci bu konuyu açıklığa kavuşturdu.

Tesla pil değişimi

Tesla’nın batarya değişimi yerine daha çok Supercharger dediği sisteme yoğunlaşacağı ifade ediliyor. Bu sistem ile birlikte sadece 5 dakika kadar şarj sayesinde 120 kilometre menzil elde edilebilecek. Bu gerçekten de uzun süre batarya doldurmak için bekleyenlere ilaç gibi gelecek.

Elektrikli araçların batarya ve batarya dolumu gibi çok fazla problemi bulunuyor. Çin merkezli şirketlerin önemli bir bölümü bataryaları değiştirerek bu soruna çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak Tesla bu konuda daha farklı düşünüyor. Onlar için Supercharger sistemi çok daha hızlı.

NASA, bazı Dünya organizmalarının Mars’ta hayatta kalabileceğini söyledi