Tesla Panasonic ile işbirliği yapacak

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar 9:30 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 4:08 pm

Tesla, Panasonic ile kurduğu ortaklığı daha da büyütmenin yollarını bulmuş gibi görünüyor.

Elektrikli araçlar artık çağımızın bir gerçeği. Her ne kadar şu an için bu teknolojiye ülkemizde yeterli derecede teşvik verilmiyor olsa da, özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bu durum son derece ciddi bir devlet politikası olarak uygulanıyor. Hatta Avrupa Birliği geçtiğimiz günlerde Almanya’nın tepkilerine rağmen bir şekilde bu ülkeyi de ikna ederek 2035 yılından itibaren dizel ve benzinli araç üretimini tamamen yasaklama kararı almıştı.

Tesla, Panasonic

 

İşte dünya adım adım benzinli ve dizel araçların kökünü kazıyıp yerine elektrikli otomobilleri koyarken, ünlü markalar da bu dönüşüme eşlik etmek için ellerinden geleni yapıyor. Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan ve Nevada’da bulunan Gigafactory ile Tesla’nın ortağı konumuna yükselen Panasonic, şimdide Kansas’da dünyanın en büyük pil fabrikasını inşa edeceğini duyurdu.

 

Toplam 4 milyar dolarlık yatırım manasına gelen bu fabrikada 8 bin nitelikli personel çalışacak. Ancak burada oldukça önemli bir nüans var. Panasonic tarafından bu fabrikada üretilen pillerin tamamı Tesla’ya gidecek. Yani dünyanın en önemli elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla, gelecek yıllarda da bu unvanını koruyabilmek için daha şimdiden çok büyük yatırım ve ortaklıklar tesis etmeye devam ediyor.

 

Bunun bir diğer manası ise, dünyanın en zengin insanları listesinin zirvesinde bulunan Elon Musk’da, daha uzun süreler bulunduğu konumu koruyabilecek gibi görünüyor. Bakalım Tesla’nın bu hamlesine rakiplerinden nasıl yanıtlar gelecek.

Facebook, kullanıcıların beş profile sahip olmasına izin verecek