Tesla otopilot bisiklet kazasını engelledi

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 7:48 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 9:27 am

Tesla otopilot modu bisiklet kazasını büyük ölçüde engelledi. Otonom araçlar bütün küresel şirketlerin en büyük çalışma alanlarından bir tanesi. Sadece otomobil kuruluşları değil, aynı zamanda Apple gibi firmalar bile ilginç çalışmalar yürütüyor.

Tesla otopilot bisiklet kazasını engelledi. Hatta geçtiğimiz aylarda Apple otonom araçlar ile ilgili ciddi bir yatırım yapacağını bile söylemişti. Tüm bu tartışmaları geride bırakarak, sizleri Tesla aracı ve bisiklet sürücüsünün ilginç anlarına götürmek istiyoruz.

Yolda dikkatli bir şekilde seyir halinde olan Tesla aracı otopilot modunda ilerliyordu. Bir anda karşısına bisikletli bir kişi çıktı. Normal şartlarda bir araç böyle bir karşılaşmaya maruz kalsaydı muhtemelen kazaya neden olurdu. Söz konusu Tesla olunca durum hiç öyle olmadı.

Tesla otopilot

Şirketin otopilot modu hızlıca devreye girdi ve bisikletliyi fark etti. Otomobilin içindeki ekrana karşıdaki kişinin bir bisikletli olduğu hızlıca göründü. Otopilot modundaki Tesla ani bir manevra yaparak yolun ortasına doğru geçti. Böylece bisikletlinin ölme ihtimalinin yüksek olduğu bir kaza engellenmiş oldu. Ayrıca aracın içerisinde alarm sesleri duyuldu ve böylece karşıda engel olduğu fatkedildi. Araç kazalarında, her zaman için 1 saniyelik dikkatsizlik bile sürücülerin hayatını kaybetmesine neden olabiliyor.

Tesla araç sürücü tarafından belirtildiğine göre 2020.12.6 versiyonu yüklüydü. Böylece otopilot modunda refleks göstermesi daha kolay hale geldi. Tesla birçok spekülasyona uğrasa bile son zamanların en hızlı yükselen şirketleri arasında yer alıyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda oto pilot sistemi daha ne tür değişikliklere uğrayacak? Eğer sizin bununla ilgili tahminleriniz varsa yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Huawei P40 inceleme! Gelişmiş fotoğrafçılık deneyimleri!