Tesla otopilot araç çağırma modu güncelleme ile alınıyor

Yayın tarihi: 16 Ekim 2019 Çarşamba 9:38 am - Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 9:39 am

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden bir tanesi olan Tesla otopilot araç çağırma modu ile birlikte müşterilerinin gönlünü kazanmaya devam ediyor. Şirket yeni yazılımlar sayesinde otopilot moduna yepyeni özellikler kazandırıyor.

Elektrikli araçlar alanında devrim niteliğinde çalışmaları bulunan Tesla şirketi sadece bununla yetinmiyor aynı zamanda araçların iç teknolojik yapısında da bazı değişiklikler sağlayan kuruluş, uzun vadede en dikkat çeken şirket olmaya çalışıyor.

Tesla genellikle herhangi bir yenilik kazandığında bunu güncellemeler ile bütün araç sahiplerine getirmeye çalışıyor. Örneğin son güncelleme ile birlikte araç çağırma özelliği eklendi. Böylece siz nerede olursanız olun aracınızı oraya çağırma imkanınız ortaya çıktı.

Tesla çoğu zaman otopilot ek yazılımlarını ücretsiz verme taraftarı olduğunu ifade ediyor. Ancak şirket bazı maliyetler nedeniyle yazılım güncellemelerinden belirli bir ücret alıyor. Üstelik bu ücretler her geçen yıl daha da fazla artma eğiliminde. Örneğin son olarak 6 bin dolar olan otopilot modu yazılımı şu anda 7000 dolar üzerinden alınabiliyor.

iPhone SE 2, 2020’de gelebilir! İşte ilk detaylar

Tesla aracınızı bulunduğunuz yere çağırdınızda otopilot modu aracı otomatik olarak kullanıyor. Herhangi bir kaza olmadan araç bulunduğunuz yere kadar geliyor. Bugüne kadar yeni özellikle ilgili herhangi bir kaza yaşanmadı. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde de bu konuda pek bir kaza yaşanmayacak. Peki sizce Tesla bu tür sistemler ile kullanıcıların gönlünde taht kurmayı başarabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.