Tesla, otomatik taksi hizmeti veren bir şirkete dönüşecek

Yayın tarihi: 25 Nisan 2019 Perşembe 11:04 am - Güncelleme: 25 Nisan 2019 Perşembe 11:04 am

Dünyanın en büyük araç kiralama ve taksi hizmeti sunan şirketleri olan Uber ve Lyft gibi kuruluşlara, görünen o ki Tesla dişli bir rakip olacak. Üstelik, Tesla araçlarının Uber ve Lyft şirketlerinin araçlarından önemli bir farkı da bulunacak. Musk tarafından açıklanan bilgiye göre Tesla araçları, herhangi bir sürücü kullanmayacak.

Tesla her gün kendi araç filosuna bir yenisini ekliyor. Üstelik her yeni çıkan araç, farklı güncellemeler alarak yeni özellikler kazanıyor. Şirket, bu özelliklere bir yenisini daha ekleme kararı aldı. Tesla Network üzerinden kayıt yapan kullanıcılar; taksi hizmeti verebilecek. Böylece Tesla araçları, aynı zamanda bir robot taksi olacak.

taksi hizmeti

Tesla şirketinin konuyla ilgili yaptığı hesaplama ise, bir hayli ilginç. Şirket, her Tesla aracının sahibine yaklaşık olarak yılda 30.000 dolar kazandıracağına inanıyor. Ancak bu hesabın her bölge için değişeceğini de ifade etmek gerekiyor. Tesla, yaptığı açıklama ile daha çok bu uygulamanın büyük kar getireceğini anlatmaya çalışıyor.

Tesla araçları ile ilgili yapılan bu değişiklikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Ankara Film Festivali ücretsiz sinema bileti dağıtacak!