Tesla Model Y ani bir şekilde alev alarak herkesi korkuttu

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:23 pm

Tesla Model Y alev alev yandı. Yaşanan bu tür durumlar elektrikli araçların güvenli olup olmadığı sorusunu tekrar tekrar gündeme getiriyor.

Tesla Model Y en fazla tartışılan elektrikli otomobil modelleri içerisinde yer alıyor. Ani bir şekilde alev alan bu elektrikli otomobil tüm gözlerin tekrardan Tesla araçlarına yönelmesine neden oldu. Yaşanan bu tür olaylar elektrikli araç bataryalarının aslında ne kadar hassas olduğunu da gösteriyor.

 

Yapay zeka desteği alan ve dünya ile sürekli iletişim halinde olan elektrikli otomobiller artık günümüzün en önemli gerçekleri içerisinde yer alıyor. Her ne kadar bu otomobiller üstün bir teknolojiye sahip olsa bile yine de bazen beklenmeyen problemler yaratabiliyor. Bu problemlerden bir tanesi Tesla araç sahibinin başına geldi.

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara baktığımızda 2021 model bir Tesla aracının ani bir şekilde güç kaybettiğini görüyoruz. Hemen ardından tamamen kapanan bu aracın hava girişlerinden içeriye duman girdi. Normal şartlarda dokunmatik olan ve elektrikle çalışan kapılar ise tamamen açılamaz hale geldi.

Bataryadan duman geldiğini söyleyen Tesla araç sahibi zor anlar yaşadı. Olayın tam olarak neden yaşandığı bilinmiyor. Bataryasından duman gelen bu adam aracının alev aldığını söyledi. Tesla içerisinde yer alan ve acil durumlar için konulan mekanik sistem ise elverişli değildi. Yani içeride bu sürücünün yanma tehlikesi ortaya çıktı.

Tesla araç sahibi camı tekmeleyerek dışarı çıktı

Tesla araç sahibinin burada yapabildiği tek şey camı tekmelemek oldu. Kendisi camı tekmeledikten sonra hızlı bir şekilde dışarıya kaçtı. Böylece yanmaktan son anda kurtuldu.

Elon Musk, Tesla kredilerini düşürmek için 6 milyar dolar harcayacak

Elektrikli araçlarla ilgili yaşanan bu tür problemler yeni tartışmaları gündeme getiriyor. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.