Tesla Model S ürünleri yeni bir rekora daha imza attı

Yayın tarihi: 13 Eylül 2019 Cuma 3:08 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2019 Cuma 3:08 pm

Her ne kadar şu anda hissedarları ile başı belada olsa bile Tesla, önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Şirketin son dönemlerde daha çok kendi araçlarındaki hız kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü ifade edildi. Şirketin CEO’su tarafından yapılan açıklamalara göre Tesla Model S kırılması zor bir rekor kırmayı başardı.

Tesla Model S daha fazla hızlandırılabilir. Jaguar, bu pisti XE SV Project 8 modeliyle sadece 1 dakika 37.54 saniyede geçmeyi başarmıştı. Elon Musk bu sürenin çok daha kısa sürmesi için çalışmalarını başlattı ve hem donanım hem de yazılım ile birlikte hız rekoru aşılmış oldu.

Tesla Model S’in Laguna Seca pistini, 1 dakika 36.555 saniyede tamamladığı video ile birlikte dünyanın en hızlı 4 kapılısının Model S olduğu ortaya çıktı. Her ne kadar bu ünvan model S için uygun görülmüş olsa bile, yine de bunun resmini olmadığını ifade etmek gerekiyor. Herhangi bir resmi kuruluş orada bulunmadığı için şirket bu unvanı gayri resmi olarak kullanacak.

Apple sınıfta kaldı! Dağ fare doğurdu!

 

Tesla çok daha büyük bataryalar üretebilmek için dünyanın çeşitli bölgelerinde fabrikalar açıyor. Bu fabrikalar Tesla araçlarının çok daha hızlı kullanabilmesi için önemli bir etken. Peki sizce Tesla şirketi hız rekorlarını düzenli olarak aşabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.