Tesla Model S Plaid üstün özelliklerle geliyor

Yayın tarihi: 13 Haziran 2021 Pazar 7:30 am - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 6:23 pm

Tesla Model S Plaid uzun bir süredir tanıtılmayı bekliyordu. Elon Musk tarafından kurulan Tesla şirketi her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri içerisinde yer alan Tesla, yaptığı bir etkinlik sırasında önemli bir haber verdi. Otomotiv devinin düzenli olarak yeni model araçlar piyasaya sunduğu biliniyor. Şimdi ise bugüne kadar geliştirilen en hızlı araç kullanıcılara sunuldu. Bu aracın birçok üstün özelliği bulunuyor.

Öncelikle hız konusunda diğerlerine göre çok daha ön planda olduğu biliniyor. Elon Musk tarafından yapılan açıklamalarda Cuma akşamı dağıtıma başlanacak olan aracın hızlı bir şekilde seri üretime gireceği ifade edildi. Böylece dünyanın heryerine teslimat yapılabilecek.

Tesla Model S Plaid

Öncelikle bu araç yeni bir batarya tasarımına sahip. Geliştirilmiş ısı pompası ise motorlara güç katmaya geliyor. Yapılan açıklamalarda 0,208 seviyesinde bir sürtünme katsayısı olduğu söylendi. Tesla araçları için düşünüldüğünde bu rakam bir rekoru temsil ediyor.

 

Yeni geliştirilen araç 1020 beygir gücünde. Ayrıca sadece bir şarj dolumu yapıldığında 643 kilometre yol gidebiliyor. Musk çift motor ile birlikte aracın tam şarj 663 km yol gideceğini ifade etti. Aracı kullanan bir kişi 15 dakika şarj etmesi halinde 300 km yol gidebilecek.

Starlink uydusu arabada internet kullanımı sağlayacak: Bir YouTuber deneme yaptı (Video)

Saatteki en yüksek hızı değerlendirildiğinde 320 km sınır olması planlanıyor. Tesla Model S Plaid 0’dan 100 km hız seviyesine sadece 2 saniye içerisinde erişebiliyor. Ayrıca ses ve sinema salonu gibi görüntü kapasitesi bulunuyor. Peki siz bu araç için ne düşünüyorsunuz?