Tesla, İsveç’e dava açtı

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı 10:15 pm

Sebebi ise işçi grevleri sırasında teslimatların engellenmesi.

Tesla, Pazartesi günü İsveç’in ulaşım acentesine ve posta servisine, şirketin ülkedeki plaka teslimatlarını engelleyen sendika grevi nedeniyle dava açtı.

İşçiler, toplu iş sözleşmesi imzalanmasını talep etmek için bir süredir grev yapıyor. Ancak İsveç Ulaştırma Ajansı, bölge mahkemesinden Tesla’nın plaka toplama talebine yedi gün içinde uymasını emreden geçici bir karar aldığını, aksi takdirde ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacağını söyledi. Ajans, şimdilik sürecin nasıl işleyeceğini ve bu davanın nereye varabileceğini anlamaya çalışıyor.

Tesla

2022’de İsveçli müşterilere 9.000’den fazla EV teslim eden şirket bu yıl da teslimatlarda sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlamak istiyordu. İsveç Ulaştırma Ajansı’nı eylemleri Musk’ın yönettiği şirkete “benzersiz bir saldırı” olarak yorumlanmış. İşçilerin grevleri şirketin işlerinin aksamasına sebep oluyor. Şirketin davasında, bölge mahkemesinin İsveç Ulaştırma Ajansı’na 1 milyon kron (95.803 ABD Doları) para cezası vermesi talep ediliyor. Devlete ait posta hizmeti PostNord’daki işçiler greve katıldıktan sonra Tesla’ya plaka tedarik etmeyi bıraktığı için kayıtlar ertelendi.

İlginizi çekebilir: Tesla çalışanları şirkete dava açtı

Davada, İsveç Ulaştırma Ajansı’nın otomobil üreticisinin plakaları kendisinin alması ya da bunu başaramazsa farklı bir kanal aracılığıyla göndermesi yönündeki talebini reddettiği iddia ediliyor. Reuters, Tesla’nın iki dava açtığını bildirdi: bunlardan biri İsveç Ulaştırma Ajansı’na, diğeri PostNord’a karşı.

Squid Game: The Challenge yarışmacısı deneyimlerini paylaştı

Kaynak: TELE1