Tesla insansı robotlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar 3:00 pm

Yeni Tesla robotları büyük dikkat çekecek. En azından şirketin bu yönde bir çalışması olduğunu biliyoruz.

Tesla insansı robotlarını yavaş yavaş tüm dünyada kullanılabilir hale getiriyor. Bu yeni robotlar ile birlikte gündelik yaşam eskisine göre çok daha kolay olacak. En azından Tesla bu iddia ile ön plana çıkıyor. Peki gerçekten de şirketin hemen böyle bir gelişme yakalaması mümkün mü?

 

Önümüzdeki yıllarda en önemli alanlardan birisi de hiç şüphesiz robotik olacak. Hayatı kolaylaştırması beklenen Tesla bot gibi robotlar popüler olabilir. Evde bulaşıkları yıkayacak ve gündelik ev işlerini sağlayacak olan bu robotlar sürekli olarak gelişime açık.

Tesla robot

Tesla tarafından geliştirilen Tesla bot robotu ise 30 Eylül 2022 tarihinde kesin olarak kullanıcılarla buluşabilir. Ancak bazıları onun 2023 yılında piyasaya sürüleceğini söylüyor. Elon Musk robot sektörünü fazlasıyla önemsiyor. Ona göre Optimus isimli robotlar mutlaka piyasada yerini alacak.

 

AI Day olarak isimlendirilen konferans sayesinde robotların hayatımızda aslında beklenenden çok daha fazla yer edineceğini görüyoruz. Genel olarak bakıldığında Tesla bu tür robotlar ile gündelik hayatta kendisine daha fazla yer bulmak istiyor.

Günlük hayatın neredeyse tamamında kullanılabilecek olan bu yeni robot sistemleri büyük umutlar yaratıyor. Hatta Tesla önümüzdeki yıllarda elektrikli araç üretmek yerine daha çok insansı robotlara yönelebilir. Sadece bu bile bize gelecek hakkında çok fazla ipucu veriyor.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Tesla eğer işler yolunda giderse 2023 yılında Optimus isimli yeni robotlarını piyasaya sürecek. Bu tarihten sonra hızlı bir şekilde robotların seri üretimine başlanacak.