Tesla güncellemesi çok önemli özellikler getiriyor

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 2:00 pm

Electrek’e göre, Tesla’nın en son yazılım güncellemesi, gövde altı hasarını ve belki de bazı sürücü hasarlarını önleyebilecek havalı bir özellik içeriyor.

Sürüm notlarına göre, güncelleme (2022.20), Tesla araçlarının çukurların önündeki yolu taramasını ve engebeli yolları hesaba katacak şekilde süspansiyonu ayarlamasını sağlayacak.

 

Tesla sahipleri, Uyarlanabilir Süspansiyon Sönümleme ayarının altında “Konfor” seçeneğini seçerek yeni özelliği etkinleştirebilecek. Ancak yeni özellik, aracın nereye sürüldüğüne bağlı olabilir – yani her çukur ve yol çatlağı için kullanım mevcut olmayabilir. Not a Tesla App’e göre sürüm notları, “Araç, Tesla otomobilleri tarafından oluşturulan kaba yol haritası verilerini indirdiği için, müsaitlik durumuna bağlı olarak çeşitli konumlarda yapılabilir.”

 

Tesla

Yazılım güncellemesi özellikle Autopilot veya Full Self-Driving için geçerli değil, bu da aracın direksiyonu çevirmeye çalışmadığı veya yol hasarından kaçınmadığı anlamına geliyor. Elon Musk, Tesla‘nın çukur haritaları oluşturmak için 3D etiketlemeyi kullanan bir caydırıcılık sistemi üzerinde çalıştığını söylemişti- ancak görünüşe göre bu özellik hala geliştirme aşamasında. Yine de, otomatik süspansiyon ayarları küçümsenecek bir şey değil. Bu, aksi takdirde sürücüler için kaçınılmaz olabilecek birçok araç hasarını önleyebilir.

 

Güncelleme ayrıca sürücünün dikkatini çekmek için bir yeşil bir ışık uyarı zil sesi de içeriyor. Hepimiz, önündeki trafik lambalarından çok telefonuna dikkat eden bir aptalın arkasında sıkışıp kaldık. Bu yeni özellik, yoldaki öfke olaylarını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir veya en azından arkanızda bekleyen sürücülerin korna çalma olasılığını azaltabilir.

God of War Ragnarok çıkış tarihi kesinleşti