Tesla çip krizi konusunda çok daha umutlu

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 9:00 am - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 1:20 pm

Elektronik aletlerde kullanılan yarı iletken maddeler olarak adlandırılan çipler büyük bir öneme sahip ve Tesla çip krizi konusunda iyimser düşünüyor.

Eğer bu çipler kullanılmazsa araçların neredeyse hiçbir özelliği harekete geçirilemez. Bu nedenle çiplerin büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz

Toyota, Honda, Kia, Mercedes-Benz ve diğer tüm otomotiv şirketleri bu krizden nasibini aldı. Üstelik bazı şirketler bu krizin 5 yıldan daha önce aşılamayacağını düşünüyor. Tesla ise bu konuda farklı bir fikre sahip. Onlara göre krizi aşmak aslında o kadar zor değil.

Tesla çip krizi

Elon Musk bilinen en ünlü girişimciler arasında yer alıyor. Otomobil firmalarının çip krizi nedeniyle üretime ara vermesi derin bir endişeye neden oldu. Gelecek yıla kadar üretimin çok daha iyi bir seviyeye geleceğini söyleyen Musk, sadece kısa bir süre için çip krizinin yaşanacağını açıkladı.

Aslına bakacak olursak şu sıralar çip krizi otomotiv devlerini adeta işlevsiz hale getirdi. Yeni tesisler için müjde veren Musk, kendilerinin bu problemden pek etkilemeyeceğini söylemek istedi. Otomobil satışları Tesla açısından değerlendirildiğinde rekor seviyede artış gösterdi. Şirket ilk defa bir milyar dolarlık net kar elde etmişti. Tesla çip krizi ise işi engelledi.

Özellikle şu sıralar şirket için yoğun bir talep var. Bu talebi karşılamak ne yazık ki tahmin edildiği kadar kolay olmayacak. Farklı bir tasarım geliştirilerek yazılımı güncellenen yeni Tesla araçları böylece çip krizini atlatmayı amaçlıyor.

Mercedes çip krizinin pençesine düştü: Üretimi durdurmak zorunda kaldılar