Tesla çalışanlarını Apple, Amazon ve Google kapıyor

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 10 Temmuz 2022 Pazar 10:40 am

Tesla’nın son aylarda işten çıkardığı çalışanlarının önemli bir bölümü Apple, Amazon ve Google gibi şirketler tarafından işe alındı.

En azından şimdilik elektrikli otomobil sektörünü domine etmeye devam eden Tesla, büyümesini sürdürüyor olsa da yaklaşan finansal durgunluğa karşı da önlem almayı ihmal etmiyor. Elon Musk’ın sık sık dillendirdiği ekonomik durgunluk sürecini olabildiğince az hasarla atmak isteyen şirket, bu amaç doğrultusunda personelde küçülmeye gitme kararı aldı. İşe alımları bir süre için yavaşlatan otomobil üreticisi, bununla da kalmayıp bazı çalışanlarını da işten çıkardı.

Tesla tarafından gözden çıkarılan bu isimler işlerini kaybetmiş olsa da, gelen son haberler yeni işler bulmakta pek de zorlanmadıklarını gösteriyor. Business Insider tarafından yayınlanan habere göre Tesla tarafından işten çıkarılan kişilerin büyük bölümü Apple, Amazon, Google, Rivian gibi rakip şirketler tarafından çoktan kapıldı bile.

Tesla çalışanlarını Apple, Amazon ve Google

 

Son üç aylık dönemde Amerikalı otomobil üreticisi tarafından işten çıkarılan 450 eski Tesla çalışanının LinkedIn profillerini takibe alan sektör analistleri, bu 450 kişinin büyük bölümünün elektrikli otomobil ya da otonom araç teknolojileri üzerinde çalışan diğer şirketler tarafından işe alındığını tespit etti.

Bu 450 kişiden 90’ı elektrikli otomobil üreticileri Rivian ve Lucid Motors tarafından işe alındı. Sekizi ise Ford ve General Motors gibi geleneksel otomobil şirketlerine katıldı. Amazon çatısı altında yer alan Zoox ve elektrikli araç bataryalarının geri dönüşümü üzerine çalışan Redwood Materials da 450 kişiden bir kısmının yeni adresi oldu.

Bu 450 kişi arasından Apple veya Amazon’a katılanların sayısı ise 100’ün üzerinde. Bildiğiniz gibi kendi elektrikli otomobili üzerinde çalıştığı uzun süredir konuşulan Apple, daha önce de önemli Tesla çalışanlarını bünyesine katmıştı.

Daredevil yeni bir diziyle geri dönüyor