Tesla araçlarında lazerli silecek dönemi yakında başlıyor

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 7:00 am - Güncelleme: 27 Mart 2022 Pazar 3:48 pm

Dünyanın en büyük elektrikli otomotiv markası olarak bilinen Tesla araçlarında lazerli silecek tercih edilecek. Bu yeni özellik Tesla kullanıcıları tarafından modifiye edilebilecek. Bugüne kadar birçok Tesla sürücüsünün çılgınlıklar yaptığını gördük. Bu defa sıra şirketin kendisinde.

Elon Musk tarafından başarılı bir şekilde yönetilen Tesla, bu aralar yeni bir deneme yapıyor. Bu yeni deneme ile birlikte lazerli cam silecekleri tercih edilecek. Tesla araçları adeta Star Wars filmindeki gibi görünecek. Kullanıcılar aracın camında yer alan kirleri lazer ile silebilecek.

lazerli silecek

Otomotiv devi Tesla tarafından alınan yeni bir patent her şeyi ortaya koydu. Şirket bugünlerde otonom sistemler üzerinde çalışmalar yürütüyor. Fakat yeni gelen bir patent haberi ile birlikte aslında tasarıma da büyük bir önem verdiğini görüyoruz. Daha doğrusu dışarıdan görünüş şirket için kritik.

 

Alınan patentin detaylarına baktığımızda Tesla araçlarında lazerli cam silecekleri kullanılacağı ifade ediliyor. Buna göre aracın camlarının üzerinde yer alan kalıntılar tespit edilecek. Hemen ardından optik tarafından yayılan lazer ışınları mevcut kalıntıyı ortadan kaldıracak. Böylece ışınlar aracın camını temizlenmiş olacak.

Tesla hava araçları geliştirmeye çalışacak: Yeni teknolojiler tercih ediliyor

Tesla araçlarında yeni silecek kullanılması herhangi bir risk oluşturmayacak. Lazer ışını, cam yüzeyde yer alan kir kalıntısını ne kadar sürede ortadan kaldıracağını hesaplıyor. Buna göre belirli miktarda lazer ışını gönderiliyor. Yani bu lazer ışını yüksek miktarda gönderilmeyecek. Böylece herhangi bir risk oluşturmayacak. Peki siz bu yeni teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz?