Tesla, 2022’nin ilk çeyreğinde gelirini neredeyse iki katına çıkardı

Yayın tarihi: 24 Nisan 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 10:12 pm

Salgın süreci boyunca yaşanan tedarik sorunları nedeniyle pek çok sektör gibi otomobil sektörü de kötü etkilenmiş olsa da, bu durum Tesla’nın hızını kesememiş gibi görünüyor. Şirket bu dönemde 310 otomobili sahiplerine teslim etti.

Elektrikli otomobilleriyle sektördeki varlığını her geçen gün daha da kuvvetlendiren şirket, 2022’nin ilk çeyreğinde gelirini neredeyse iki katına çıka ,rdı.

İlk çeyrekte 305 bin yeni araba üreten şirket, yine bu dönemde 310 bin arabayı yeni sahiplerine teslim etti. Ayrıca bu dönemde Berlin ve Austin’de yeni üretim tesisleri kurdu.

Tesla

Şirketin otomobil modellerinin fiyatında yaptığı artışın da gelirin artmasında etkili olduğu söyleniyor. Ancak yaşanan artış sadece fiyat artışıyla açıklanamayacak kadar büyük. Çünkü şirket ilk çeyrekte 3.3 milyar dolar gelir elde ederek bir önceki çeyreğe kıyasla gelirini ikiye katladı.

Uzun süredir beklenen Cybertruck’ın 2023’te satışa sunulması ile birlikte şirketin gelirinin daha da artacağı tahmin ediliyor. Öte yandan şirket otomobil üretimini yüzde 50 arttırmayı planlıyor. Hatta Elon Musk üretim hızlarını yüzde 60’a kadar arttırabileceklerini söylüyor. Bu durumda şirketin gelirinin önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor.

Tesla’nın robotaksi ve sürücüsüz otomobil gibi projelerini hayata geçirmesi halinde ise yepyeni gelir kaynakları oluşturacağı söyleniyor. Bu da şirketi geleceği en parlak otomobil şirketlerinden biri yapıyor.

Huawei Nova 9 SE inceleme: Gençler için yeni bir arkadaş!