Tesla, 2022 yılına oldukça iyi bir başlangıç yaptı

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 2:06 pm

Tesla yıla rekor satışla başladı! Otomotiv sektörünün büyük bir dönüşüm içerisinde olduğu gerçek. Yakın zamana kadar içten yanmalı motorların tek seçenek olarak görüldüğü bu pazarda artık akaryakıtın çok önemli bir rakibi var: Elektrik.

Üstelik dünya genelinde izlenen politikalardan rahatlıkla anlaşılacağı üzere bütün kozlar da elektrikten yana. Zaten elektrikli araçların pazar payının günden güne artması da bu durumun en net göstergesi, tıpkı Tesla’da olduğu gibi.

Amerika merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde toplam 184.800 adet araç teslimi gerçekleştirmişti. Bununla birlikte 2022 yılı verilerine bakıldığında aynı dönemde teslim edilen araç sayısının 310.048’e yükseldiği görülüyor. Bunun matematiksel karşılığı, Tesla yılın ilk çeyreğinde bir önceki seneye göre %68 oranında büyümüş.

Tesla

Satılan araçların dağılımına baktığımız zaman ise, Model 3 ve Model Y’lerin genel toplam içerisinde ağırlıklı bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Öyle ki 2022 yılının ilk çeyreğinde satılan Model 3 ve Model Y’lerin toplam sayısı 295.324 adet. Bununla birlikte Model S ve Model X ise toplam 14.724 adet satmayı başarmış.

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tesla CEO’su Elon Musk, 2022 yılının oldukça zor başladığını ve bu şartlar altında böylesi bir büyüme başarısı elde edildiği için tüm ekibini kutladığını dile getirdi. Özellikle Çin’in korona virüs salgınını sıfıra indirme politikası kapsamında oldukça zor şartlar altında üretim yaptıklarını belirten milyarder isim, takip eden dönemlerin üretim açısından daha rahat geçmesini umut ettiğini ifade etti.

Galaxy S9 serisi için destek sona eriyor