Tesla 1 milyon barajını aştı

Yayın tarihi: 13 Mart 2020 Cuma 9:25 am - Güncelleme: 13 Mart 2020 Cuma 9:25 am

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla 1 milyon adet otomobil üreterek yeni bir kilometre taşını geçti.

Tesla 1 milyon barajını aştı. Musk, şirketin bir milyonuncu otomobilini 2020 yılında üretmeyi beklediğini daha önce açıklamıştı. Elektrikli otomobillere giderek artan ilgi nedeniyle aracın üretimi daha 2020’nin başında gerçekleşmiş oldu.

Şirketin bir milyonuncu otomobili de Model Y oldu. Araç fabrikadan çıktığında, tüm fabrika çalışanları da aracın önünde poz vererek bu anı kutladı. Musk da bu fotoğrafı Twitter’dan paylaşarak haberi duyurdu.

Musk’ın haberi şimdi paylaşması da önemli bir detay. Dünyada tüm piyasalar ve borsalar çökerken, Musk’ın Tesla’nın piyasa değerini yükseltecek haberleri paylaşması şirket için önemli. Tüm şirketlerin borsadaki değeri düşerken, Tesla eğer Toyota’nın değerini geçmeyi başarabilirse, dünyanın en büyük otomobil üreticisi konumuna yükselecek. 100 yıllık Toyota’dan daha büyük bir şirket haline dönüşmek, 20 sene önce video oyunları programlayan genç bir yazılımcı için çok büyük bir gelişim.

Tesla 1 milyon

Öte yandan, petrol fiyatlarının aşırı düşmesi ve önümüzdeki 4-5 sene boyunca düşük petrol fiyatlarının devam edecek olması beklentisi elektrikli otomobillerin satışında büyük engel.  2019 yılında elektrikli otomobil satışları %50 seviyesinde düşmüşken, 2020’nin ekonomik kriz ortamı ve düşük petrol fiyatları nedeniyle Tesla’nın ciddi bir kriz yaşaması da olası görülüyor.

Coronavirüs nedeniyle Tesla’nın büyük önem verdiği Çin ekonomisinin de çökmenin eşiğine gelmesi, Tesla’nın 2020 boyunca yüzleşeceği bir diğer büyük problem olarak görülüyor.

Peki siz Tesla hakkında ne düşünüyorsunuz? Musk, 2020’yi Tesla’nın ağır hasar almadan atlatması için radikal önlemler alabilir mi?

Huawei Band 4 ile hem spor yapın hem de sağlıklı uyuyun