TESK’ten ‘Bakkallar ve büfeler açık kalsın’ başvurusu

Yayın tarihi: 16 Nisan 2020 Perşembe 11:30 am - Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe 2:51 pm

Sokağa çıkma yasağı için TESK’ten başvuru: Bakkal ve büfeler açık olursa vatandaşlarımız telaşa kapılmaz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hafta sonu 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağı esnasında bakkal ve büfelerin açık kalması gerektiğini belirterek, “Bakkal ve büfeler açık olursa vatandaşlarımız telaşa kapılmaz” ifadesini kullandı.

TESK Başkanı Palandöken, korona virüsü salgını nedeniyle büyük şehirlerde uygulanacak yasak sırasında bakkal ve büfelerin açık olması için İçişleri Bakanlığı’na müracaat ettiklerini söyledi.

Temel ihtiyaçların karşılanabilmesi için mahalle bakkallarının önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, “Hafta sonları 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağında bakkallar ve büfeler açık kalmalı. Bakkal ve büfeler açık olursa vatandaşlarımız telaşa kapılmaz. İnsanlar, hayati önem taşıyan günlük ihtiyaçlarını bakkaldan hızlıca giderip kasa kuyruğu beklemeden evlerine dönebilir. Böylece sosyal mesafe kuralı göz önünde bulundurularak vatandaşımız ve esnafımız kazançlı çıkar” dedi.

Ülke genelindeki birçok bakkalda veresiye defterlerinin işlemeye devam ettiğini belirten Palandöken, “Nakit parası olmayan, kredi kartlarını dolduran vatandaşlarımızın imdadına yine bakkal amcalarımız koşmakta. Zincir marketler yüzünden gün geçtikçe kan kaybeden bakkal esnafımız basit bir önlem sayesinde bu süreçte yeniden canlandırılmalı. İmkanı olmayan vatandaşlarımız da veresiye defteri sayesinde ihtiyaçlarını rahatça giderebilmeli” şeklinde konuştu.