Tesettür Abiye Modeli Seçimi modanoiva’da

Yayın tarihi: 20 Şubat 2020 Perşembe 5:26 pm - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 5:29 pm

2020 yılında da moda tasarımcılarının yaptığı en güzel tesettür abiye modelleri vitrinlerde yerini almaktadır. Özel davetlerde, lüks ortamlarda ya da sade törenlerde tesettürlü bayanların tercih edebileceği rengarenk ve göz kamaştırıcı trend modeller tasarlanmaktadır.

Tesettür modacılarına göre abiye seçiminde bazı önemli noktalara dikkat edildiğinde tesettür abiye seçimi oldukça kolay ve rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Günümüzde tesettür modasının sürekli kendini yenilemesi ile her zevke uygun pek çok model üretilmekte ve farklı tarzlarda karşımıza çıkmaktadır.

En Şık Tesettür Abiye Modelleri

Rengarenk kumaşlardan ışıl ışıl görünüme sahip tesettür abiye modellerinde artık çok farklı stiller oluşturulmaktadır. Hem sadeliği hem de şıklığı seven bayanlar için tülden yapılan etekleri salaş duran pudra ya da farklı açık tonlarda bir elbise oldukça romantik bir model olarak önerilmektedir. Dikkat çekmeyi seven daha gösterişli bayanlar ise pul payet ya da taşlarla işlemeli A kesim ya da prenses model bir abiye elbiseyi tercih edebilirler.

Ayrıca gidilecek olan davetin ya da düğünün yapıldığı mekan da abiye modeli tercihinde önemlidir. Örneğin kır düğünü gibi sade bir davete giderken tül detaylar olan daha az ışıltılı bir elbise daha uygun olurken, lüks davetlerde ise prenses model ya da balık etek modeller ve taş ya da inci işlemeli elbiseler tercih edilmesi daha şık olmaktadır.

Tesettür Abiye Seçimi

Moda tasarımcılarına göre her türlü kıyafette dikkat edilmesi gerektiği gibi tesettür abiye alırken de bazı püf noktalara dikkat edildiğinde tesettür abiye seçimi daha kolay olmaktadır. Öncelikle kişinin vücut yapısı abiye seçiminde çok önemlidir. Elbisenin kişinin vücut yapısına ve kilosuna uygun olarak seçilmesi rahatlık ve şık bir duruş için dikkat edilmesi gereken bir detaydır.

Örneğin kilo sorunu olan bayanların abiye elbise seçiminde kesinlikle kabarık eteklerden ve fırfır detaylarından olan elbiselerden uzak durması gerekmektedir. Ayrıca kısa boylu bayanlar da yüksek bel etekleri olan bir abiye elbise tercih etmeleri daha uzun bacak boyu görünümü sağlamaktadır. Tesettür abiye de dikkat edilmesi gereken diğer bir önemli husus da vücut hatlarının fazlaca belli edilmeden şıklığı yakalayabilmektir.