‘Tescilli su kemerinin’ bulunduğu ormanlık alan satışa çıkarıldı

Yayın tarihi: 17 Kasım 2020 Salı 4:01 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 4:03 pm

Söke Belediyesi, orman arazisi ve tarım arazisinin de içinde olduğu bir alanı satışa çıkardı. 89 bin 978 metrekarelik arazinin tahmini bedeli 15 milyon 300 bin lira olarak belirlendi. Arazide ‘tescilli su kemeri ve koruma alanı’ da var.

Aydın Söke Belediyesi, orman arazisi ve tarım arazisinin de içinde olduğu bir alanı satışa çıkardı. Arazinin satış ihalesi 1 Aralık Salı günü Söke Belediye Başkanlığı Hizmet Binasında yapılacak. ANKA’nın Belediyeden öğrendiği bilgiye göre arazide ‘tescilli su kemeri ve koruma alanı’ da var. Belediye yetkilileri arazinin neden satışa çıkarıldığı sorusuna “Belediye Meclisi’nde alınan karar” yanıtını verdi.

Söke Belediyesi, Akçakonak, Yenidoğan ve Yenicami mahallerindeki 3 taşınmazını satışa çıkardı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre satışa çıkarılan taşınmazlardan Akçakonak Mahallesi’ndeki 89 bin 978 metrekarelik arazinin ‘bir kısmı orman alanı, bir kısmı tarım arazisi, bir kısmı önemli doğa alanı ve bir kısmı ikinci derece yol tanımlı’. Tahmini bedeli 15 milyon 300 bin lira olan arazinin satışı için 1 Aralık’ta Söke Belediye Başkanlığı Hizmet Binasında ihale yapılacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün parsel sorgulama uygulamasında ise satışa çıkarılan arazide kısmi yapılaşma ve üzerinde iş makinalarının çalıştığı görülüyor.

‘TESCİLLİ SU KEMERİ VAR’

Belediye yetkileri, arazinin imar durumuyla ilgili soruya, “burada ‘parsel sınırından geçen tescilli bir su kemeri ve koruma alanı var’. Arazi köy yerleşik alanın dışında olduğu için yapılaşma için kurumlardan görüş alınması gerekiyor. Belediyenin başka bir birimi; ‘koruma alanının, tescilli su kemerinin ve ormanlık alanın bulunduğu’ bu arazinin neden satıldığıyla ilgili soru üzerine “Belediye Meclisi’nde alınan bir karar, memur olduğumuz için bilgi veremeyiz” demekle yetinildi.