Terzi Fikri’nin arkadaşından Erdoğan’a tepki

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2022 Salı 12:09 pm - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 12:29 pm

Terzi Fikri‘ lakaplı Fatsa’nın eski devrimci Belediye Başkanı Fikri Sönmez’in arkadaşı Birgün gazetesi yazarı Oğuz Müftüoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordu’m çok ödedi çok” sözlerine tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkiyle karşılanan “Bu Ordu terörün ne menem bir şey olduğunu gayet iyi bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri’yi de iyi bilir. Onların bedelini benim Ordum çok ödedi çok. Yardım ve benzeri sinsi görüntüler altında üretimimizi, sanayimizi kısır bıraktılar” sözlerine bir tepki de Terzi Fikri’nin arkadaşı Oğuz Müftüoğlu’ndan geldi.

Erdoğan’ın bu sözlerinin altından yatan asıl nedenin SOL Parti’nin 70 lira talebiyle yaptığı miting ve buna fındık üreticilerinin katılımı olduğunu söyleyen Müftüoğlu, “Fındık fiyatını açıklamasından önce SOL Parti fındık üreticileri ile beraber büyük bir miting yaptı. 15-20 gün fındık üretim alanlarında çalışmalar yapıldı ve sonra da geniş katılımla Fatsa’da miting yapıldı. Fındık fiyatının en az 70 lira olmasını talep ettiler. SOL Parti’nin gerçekleştirdiği miting üzerine çok altında bir fiyat açıklayacakken, herhalde onun baskısı altında kaldı. Onun baskısı altında açıklayacağı rakamın düşüklüğünü örtbas etmek için öyle bir yönteme başvurmuş olabilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın hedef aldığı Terzi Fikri’nin fındık konuşması ortaya çıktı

“YENİ AKP GÖMLEĞİNİ DEĞİŞTİREREK 12 EYLÜL GÖMLEĞİ Mİ GİYMEK İSTİYORLAR?”

Müftüoğlu, “Belki de Tayyip Erdoğan’ın ve AKP iktidarının geldiği nokta aslında 20 yıl önce başladığı ‘Milli Görüş gömleğini çıkardım, AKP gömleğini giydim’ diyerek daha liberal, daha demokrat bir çizgiye girer gibiydiler. Şimdi o yavaş yavaş bitiyor. Yeni AKP gömleğini, yeni giydikleri bu gömleği değiştirerek, 12 Eylül gömleği mi giymek istiyorlar diye düşünüyor insan” diye konuştu.
Müftüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Fikri Sönmez benim 50 yıllık arkadaşım. 12 Mart döneminden itibaren cezaevinde öldüğü zamana kadarki süreçte beraber mücadele ettik. Fatsa’da yürütülen mücadele. Fatsa’daki mücadele, orada birlikte yürüttüğümüz Devrimci Yol mücadelesinin bir sonucu. Tek başına Fikri Sönmez’in orada belediye çalışması gibi algılanması yanlış olur. Devrimci bir siyasi çalışmanın, devrimci siyaset anlayışının ifadesi Fatsa’da yapılan uygulamalar. Halk komiteleri, halkla beraber yürütülen çalışmalar o mücadelenin bir sonucu. O dönem de Fikri Sönmez ile beraber binlerce kişi mücadele verdi, birçok insan hayatını kaybetti.

Fikri Sönmez kendisi belediye başkanı olmak için mücadele etmemiştir, arkadaşları ile beraber belediyeyi kazanmak, komitelerle, halkla beraber mücadeleye devam etme anlayışı ile o sürece girmiştir. Tayyip Erdoğan’ın Kenan Evren’leşerek, terörist diye suç nesnesi haline getirmeye çalışması tartışmaya vesile olacaksa, oradaki bu doğru mücadele anlayışının öğrenilmesine de vesile edilmiş olmalı.”

Erdoğan Ordu’da Terzi Fikri’yi hedef aldı