Terörist Ahlam Albashir’in yalan ifade verdiği ortaya çıktı

Yayın tarihi: 17 Kasım 2022 Perşembe 2:50 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2022 Perşembe 2:50 pm

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir’in, ‘Hacı’ kod adlı teröristle ilgili anlattığı ‘fotoğraflı takip’ olayının gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen, 6 kişinin hayatını kaybetmesine ve 81 kişinin yaralanmasına sebep olan terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan terörist Ahlam Albashir bugün sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Albashir’in emniyette verdiği ifadeye dair başka bir detay ortaya çıktı. İfadesinde Suriye’deki ‘Hacı’ kod adlı teröristten talimat aldığını ve fotoğrafının çekilerek takip edildiğini söyleyen Albashir’in bunu kendini kurtarmak için söylediği bir yalan olduğunu anlattığı ortaya çıktı.

Albashir, önceki ifadesinde örgütle ilk olarak 2017’de temas kurduğunu ve YPG/PYD üyesi Ahmed A. ile tanıştıktan sonra başladığını aktaran Albashir, “Ahmed A. ile sevgili olduk. Daha sonra Ahmed, Cerablus’a gitti ben de gittim. Ardından bana görevler teklif etti. Daha sonra Ahmed’le irtibatımız koptu. Ancak örgütle irtibatımız kopmadı” demişti.

İstiklal’deki terör saldırısı şüphelileri adliyeye sevk edildi