Terör saldırısında katledilen Dilfiraz Karataş son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 1:23 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 1:47 pm

Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısında katledilen Dilfiraz Karataş son yolculuğuna uğurlandı.

Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden Dilfiraz Karataş için Bağcılar Cemevi’nde tören düzenlendi. Karataş, Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Karataş için düzenlenen Törene CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’de katıldı.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

” “Mahallede çok sevilen ve sayılan birisiydi. Güleç yüzlüydü. İyi bir anne, iyi bir komşu ve iyi bir ablamızdı.”

Dün Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen terör saldırısında hayattan koparılan, bugün Bağcılar Cemevi’den son yolculuğuna uğurladığımız Dilfiraz Karataş işte böyle anılıyor. Terör masum tanımaz, terör kimlik tanımaz. Gözü kör bir nefretin sayısız kurbanından biri Dilfiraz Karataş. Teröre de, onun destekçilerine de, terörü siyasi emelleri için kullananlara da lanet olsun. Biz yan yana, omuz omuza duracağız, hakça bir geleceği kuracağız.”

(1) X’te Özgür Çelik: “”Mahallede çok sevilen ve sayılan birisiydi. Güleç yüzlüydü. İyi bir anne, iyi bir komşu ve iyi bir ablamızdı.” Dün Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen terör saldırısında hayattan koparılan, bugün Bağcılar Cemevi’den son yolculuğuna uğurladığımız Dilfiraz Karataş işte böyle… https://t.co/dV8SR2bHBn” / X (twitter.com)

“MELEK GİBİ BİR İNSANDI”

İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasında iki terörist tarafından saldırı yapıldı. Kontrol noktasındaki polislerin karşılık vermesiyle iki terörist etkisiz hale getirildi. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda 3’ü polis olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Saldırıda ağır yaralanan Dilfiraz Karataş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Karataş’ın yakınları Bağcılar’daki evinde taziyeleri kabul etti. Karataş’ın akrabası Zeynel Ağırgöl, yengesinin herkese yardım etmeyi sevdiğini ve bir yakınının mevlit yemeğini hazırlamak için yardıma gittiğini söyledi.

İki çocuk annesi Dilfıraz Karataş’ı 25 yıldır tanıdığını ifade eden komşusu Osman Kadıoğlu ise, Karataş’tan mahallede herkesin övgüyle bahsettiğini belirterek, “Çok iyi bir komşu, abla ve anneydi” dedi.

Kadıoğlu, “Mahallede kimseye zararı olmayan, güleç bir insandı. Melek gibi bir insandı, Allah rahmet eylesin. Teröre kurban gitmesi acı. 25 yıldır tanıdığımız için çocukları da elimizde büyüdü. Çocukları, ailesi ve bizler için zor. Ailesi de perişan oldu” diye konuştu.

Çağlayan Adliyesi’nde terör saldırısı sonrası önlemler arttı!

 

Kaynak: TELE1