Terkinler çetesi liderinden gazetecilere: Çok güzel reklam yaptık, bas

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 3:03 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2023 Perşembe 3:03 pm

Terkinler Çetesi‘ne Bursa’nın İnegöl merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonlarda yakalanan 35 çete üyesi sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ilçenin kabusu haline gelen tefeci Terekinler çetesinin 35 üyesi JÖH ve Robokop kıyafetli jandarma timleri tarafından geniş güvenlik önlemleri arasında İnegöl Adliyesine getirildi. Zırhlı askeri araçlardan tek tek indirilen çete üyeleri adliye girişinde kafalarını bile kaldıramadı. Zanlılar gazetecilere terlik fırlatıp, “Çok güzel reklam yaptınız bizi” dediler.

İHA’nın haberine göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı tarafından; 8 ay süren takip neticesinde; İnegöl merkezi başta olmak üzere, Tefecilik, Yağma, Nitelikli Dolandırıcılık, İnsan Ticareti suçlarını örgütlü olarak işleyen Terkinler çetesine yönelik; Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum illerinde toplam 450 jandarma personeli ile operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde çete lideri Nazi T. ile yardımcılığını yapan oğlu Erkan T. ile yeğenleri M.T., A.T. ve E.K.’nın da aralarında olduğu 35 şahıs gözaltına alındı.

Çamaşır makinesinden milyonlar çıktı! İşte 7 milyar TL’lik Terkinler Çetesi operasyonun detayları