Terbiyesizi Avusturya’dan kovdular

Yayın tarihi: 10 Eylül 2022 Cumartesi 3:00 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2022 Cumartesi 3:00 pm

Avusturya’da yaşayan Mesut Can Eray, Türkçe bilmeyen bir kadını kıyafetleri sebebiyle sözlü taciz etti. Viyana polisinin harekete geçmesinin ardından Eray, ülkeden sınır dışı edildi. 

Viyana’da yaptığı ‘sokak röportajlarıyla’  bilinen Mesut Can Eray, bir kadın turiste “Ya aile var burada utanmıyor musun? Böyle giyiyorsun insanların abdestini kaçırıyorsun. Ben mesela buraya abdestli geldim, abdestim kaçtı. Böyle giydiğin için. İnsan üstüne bir şey giyer. Harbiden çok terbiyesiz terbiyesiz şeyler yapıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Genç kadının, Türkçe bilmediği için kendisine edilen hakaretleri anlamadığı ve Eray’a gülümseyerek yanıt verdiği görüldü.

Eray’ın sözlü tacizi sosyal medyadan büyük bir tepki topladı. Viyana polisi, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan bir kullanıcıya yanıt vererek Eray hakkında işlem başlatıldığını söyledi.Viyana Polis Departmanı, “Bilgiler sorumlu polis karakoluna iletildi” ifadelerini kullandı.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Mesut Can Eray, YouTube kanalında yayınladığı video ile sınır dışı edilerek Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı. Eray şunları söyledi:

“Türkiye’ye niye geldin diye soran oluyor. Çünkü deport edildim. pasaportumu falan hepsini aldılar. yurt dışına çıkamıyorum. ailem orada ama. artık Türkiye’deyim yapacak bir şey yok”

Skandal görüntülerle ilgili Viyana polisi harekete geçti