Tepkiler çığ gibi büyüyor! Katliam yasasına Kadıköy’den ses yükseldi

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2024 Pazar 11:18 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2024 Pazar 11:18 am

AKP İktidarının sokak hayvanlarını hedef alan ve “ötenazi” kavramı ile meşrulaştırmayı planladığı yasaya tepkiler devam ediyor.

‘Ölüm yasası’ olarak adlandırılan “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda üç gün süren görüşmelerin ardından AKP-MHP oylarıyla geçti.

KADIKÖY’DE KALABALIK EYLEM

Hayvan hakları savunucuları İstanbul Kadıköy’de bir araya gelerek AKP iktidarına “Yasayı geri geç” diyerek seslendi. Bugün Meclis Genel Kurulu’na gelmesi beklenen Hayvanları Koruma Kanunu değişiklik teklifine karşı dün İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda büyük buluşma gerçekleştirildi. Açıklamada, “Bu yasanın çıkmasını istiyorlar çünkü yasa çıkarsa, ‘barınak’ dedikleri, ‘doğal yaşam alanı’ dedikleri ölüm kamplarının yenilerini inşa edip milyonlar kazanacaklar” denildi.

Binlerce hak savunucusu bir araya gelerek, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atarken, “Sizi iğneyle, beni masalla uyutamazlar” dövizleri taşıdı.

Diğer yandan da muhalefet partileri, sokakta yaşayan köpeklerin öldürülmesinin önünü açan kanun teklifine yönelik şerhlerini tamamladı.

CHP, Dem Parti ve Saadet-Gelecek grupları, TBMM Genel Kurulu’nun gündemine gelmesi beklenen teklife ilişkin muhalefet şerhi metinlerini Meclis’e sundu. Kanun teklifine düşülen şerhlerde, AKP’nin sokak hayvanlarının giderek artan popülasyonları ile mücadele yetersiz kaldığı vurgulanarak, “İktidar, çözümü öldürmekte buldu. Öldürmek çözüm değildir” denildi.

 

‘Sokak hayvanları’ görüşmesinde protesto! Çocuğunun ayakkabısını muhalefet sıralarına fırlattı

 

 

Kaynak: TELE1