Tenet filmi zarardan kurtulamadı

Yayın tarihi: 10 Eylül 2020 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 9 Eylül 2020 Çarşamba 9:51 pm

Ünlü yönetmen Christopher Nolan’ın son filmi Tenet ABD ve Çin’de vizyona girmesine rağmen zarardan kurtulamadı.

Tenet filmi zarardan kurtulamadı. 2020 sinema sektörü açısından pek de parlak bir yıl olmadı. Henüz yılın bitmesine 3 aydan fazla bir süre olmasına karşın, ilerleyen günlerde de iç açıcı gelişmelerin yaşanmayacağı aşikar.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hala pek çok ülkede sinema salonları kapalı. Sektör için kritik ülkelerden ABD ve Çin’de ise salonlar nihayet açıldı. Fakat halkın sinema salonlarına olan ilgisi iyiden iyiye azalmış durumda. Zira Tenet gibi popüler bir film bile insanların sinema salonlarını doldurması için yeterli olmadı.

Tenet

İlk haftasında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bir grup ülkede vizyona giren Tenet, geçtiğimiz hafta ise ABD ve Çin gibi ülkelerde izleyiciyle buluştu. İlk haftasını 53 milyon dolarlık hasılatla kapatan Tenet, ikinci haftasında ise 150 milyon doları aştı. Fakat bu hasılat bile Tenet’i çuvallamaktan kurtaramadı.

Çünkü Tenet’in kar getirebilmesi için 500 milyon dolardan fazla hasılat elde etmesi gerek. En azından analistlerin görüşü bu yönde. Fakat Tenet’in malum koronavirüs sürecinden ötürü bu tutara ulaşması ciddi anlamda zor görünüyor.

Normal şartlarda belki Tenet filmi 500 milyon doları rahat bir şekilde geçebilirdi. Fakat mevcut düzende ve mevcut şartlarda Avengers Endgame bile 500 milyon dolara ulaşmakta zorluk çekebilirdi. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Sonuçta Tenet daha uzun bir süre daha vizyonda kalacaktır.

Instagram gizli hesaplar için web site yapıldı: Herkesin profili açılabiliyor!