Tenet filmi gişede çakıldı

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 3 Eylül 2020 Perşembe 5:01 pm

Christopher Nolan’ın yönettiği Tenet filmi ilk haftasında yalnızca 53 milyon dolarlık gelir elde edebilir.

Tenet filmi gişede çakıldı. Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen sinema sektörü oldu. Bilindiği üzere kısa bir süre öncesine kadar tüm dünyadaki sinema salonları kapatılmıştı. Sonrasında atılan normalleşme adımları çerçevesinde Türkiye de dahil olmak üzere bazı ülkeler sinema salonlarını açma kararı aldı.

Buna rağmen sektöre yön veren ABD, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde hala sinema salonları kapılarını açmış değil. Hal böyle olunca vizyona giren filmlerin izlenme oranları da düşük kalıyor.

Tenet

Zaten bu yüzden uzun bir süredir doğru dürüst, bütçesi yüksek bir film vizyona girmiyordu. 205 milyon dolar bütçesi olan  Tenet bu anlamda bir ilki gerçekleştirdi.

Nolan’ın yönetmenliğini yaptığı Tenet geçtiğimiz hafta Türkiye de dahil pek çok ülkede gösterime girdi. Filmin ilk hafta gelirleri ise bütçesinin yaklaşık olarak 4’te 1’ini anca karşılıyor. Keza Tenet ilk haftasında yalnızca 53 milyon dolarlık gelir elde edebildi.

Tabi ki bu sayının artacağına kesin gözüyle bakabiliriz. Az önce de belirttiğimiz üzere henüz ABD, Çin, Hindistan gibi ülkelerde sinema salonları açılmış değil. Eğer bu salonlar yakın zamanda açılırsa Tenet’in gelirleri de artabilir. Fakat mevcut tabloda kapalı salonların açılmasından ziyade, açık salonların kapatılması tartışılıyor. Bu da sinema sektörünü çok daha zor durumda bırakacaktır.

Galaxy A42 5G duyuruldu! İşte özellikleri