UEFA Konferans Ligi’nde temsilcilerimizin rakipleri belli oldu

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 2:20 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 2:39 pm

İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekimiyle Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un UEFA Konferans Ligi’ndeki rakipleri belli oldu.

Süper Lig’i ilk dört sırada bitirerek UEFA Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un 2. Ön Eleme turundaki rakipleri belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde temsilcilerimizin karşılaşacağı takımlar belirlendi.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ İÇİN ‘KOLAY’ KURA

Ziraat Türkiye kupasını müzesine götüren ve ligi Galatasaray’ın ardından ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde La Fiorita 1967 – FC Zimbru Chısınau maçının galibiyle karşılaşacak. La Fiorita, San Marino’nın Campionato Sammarinese Ligi’nde mücadele ederken, FC Zimbru Chısınau ise Moldova’nın en üst ligi olan Super Liga’da mücadele ediyor. Süper Lig’i üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş ise Arnavut ekibi KF Tirana ve Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi maçının galibiyle karşılaşacak.

ADANA DEMİRSPOR’A DİŞLİ RAKİP

Süper Lig’de bu sezon üç büyüklerin ardından sezonu dördüncü sırada tamamlayan Adana Demirspor ise Romanya ekibi Cluj ile eşleşti. Geçmişte Şampiyonlar Ligi’nde de boy gösteren Cluj, 2007-2008 sezonu ile 2021-22 sezonları arasında 8 lig şampiyonluğu yaşadı.

İşte temsilcilerimizin eşleşmeleri:

Fenerbahçe – La Fiorita 1967 – FC Zimbru Chısınau maçının galibi

Beşiktaş – KF Tirana – Dinamo Batumi maçının galibi

Adana Demirspor – CRF 1907 Cluj

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi belli oldu