Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat Partililer, eski çete üyesini çeşitlilik-kapsayıcılık baş danışmanlığına getirdi

Yayın tarihi: 15 Şubat 2021 Pazartesi 8:45 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2021 Pazartesi 8:45 pm

ABD’de 3 Kasım 2020 seçimleriyle Beyaz Saray’ın ve Kongre’nin alt-üst kanatları Temsilciler Meclisi ile Senato’nun kontrolünü ele geçiren Demokrat Parti, eski bir suç çetesi üyesini, çeşitlilik ve kapsayıcılık baş danışmanı yaptı.

New York’un Hudson Vadisi milletvekili Sean Patrick Maloney’nin başkanlığını yaptığı Demokrat Kongre Kampanya Komitesi (DCCC), çeşitlilik ve kapsayıcılık konusunda baş danışman olarak seçtiği Dyjuan Tatro, uyuşturucu satıcılığı, çetelerarası çatışma, silahlı saldırıdan defalarca hapis yatmış bir kişilik.

New York’un çete savaşlarına sahne olan bir semtinde büyürken okulu terk edip uyuşturucu satmaya başladıktan sonra sık sık hapse düşen Dyjuan Tatro, sonunda cezaevinde eğitim alma yolunu seçip adalet aktivistine dönüştü.

DCCC Sözcüsü, yeni baş danışmanlarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Tatro, eğitim ve topluma hizmet yoluyla hayatının gidişatını değiştirmek için çok çalıştı” dedi.

Açıklamada Tatro, ‘ceza adaleti sistemimizde reform yapmaya ve ABD hapishanelerindeki eğitim sistemini anlamlı şekilde düzeltmeye yönelik iki partili hareket içinde bir ulusal lider’ diye nitelendi.

Bard College isimli özel bir güzel sanatlar üniversitesinin hapistekilerin yüksek eğitim almasını amaçlayan Bard Cezaevi Girişimi’ne (BPI) katılan ve Harvard Üniversitesi takımını münazarada yenen takımda bulunan Tatro, 2019’da PBS kanalının ‘Demir Parmaklıklar Arkasındaki Yüksek Okul’ belgeselinde boy göstererek ülke çapında tanınmıştı.