“Temizlik yapmaktan sıkılan” robot süpürge otelden kaçtı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 11:48 am - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 11:48 am

İngiltere’de bir robot süpürge, Travelodge şirketinin bir otelinden kaçtı ve binadan uzaklaştı.  Cihazın kaybolduktan bir gün sonra bir çitin altında bulunduğu bildirildi.

 

Travelodge Cambridge Orchard Park’tan bir çalışan, kaçışı sosyal medyada paylaştı ve yeni robot süpürgelerinden birinin “can havliyle kaçtığını” söyledi. Personel, “Bu cihazlar normalde girişte kapının ağzını algılar ve geri döner ancak bu kaçmayı tercih etti” dedi.

Görevliler cihazı getirene otelin barında bir içki ikram edeceklerini duyurdu. Sosyal medya kullanıcıları cihazı destekleyen gönderiler paylaştı. Bir kullanıcı, “Özgür ol küçüğüm” diye tweet attı. Başka biri, “Git küçük robot, git!” diye yazarken bazı sosyal medya kullanıcıları da robotun temizlik yapmaktan sıkıldığını esprili bir şekilde paylaştı.

BBC’nin aktardığına göre, cihaz cuma günü öğleden sonra, ön bahçede çalışan otel temizlikçisi tarafından çalılardan yapılmış çitlerin altında bulundu.

Gazeteye açıklamada bulunan otel, cihazın “şimdi robot süpürge ailesinin geri kalanıyla birlikte bir rafta mutlu bir şekilde oturduğunu” bildirdi.

İlk yerli insansı robot satışa çıktı