Temizlik videoları ile tanınan Cem Özkök’e 500 bin lira ceza

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 9:26 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 9:26 pm

Sosyal medyada temizlik videolarıyla tanınan Cem Özkök, kendi şirketine ait ürününün tanıtımını yaparken ’’reklam’’ etiketi kullanmadığı için 500 bin TL vergi cezası ödediğini duyurdu.

Instagram ve Tiktok’ta yayınladığı temizlik videolarıyla tanınan sosyal medya fenomeni Cem Özkök ürün tanıtımı yaparken ‘’reklam’’ ibaresini kullanmadığı için 500 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Cem Özkök, Ticaret Bakanlığı’na yönelik mesajında, ‘’Şimdi sorarım bu hak mı? Helal mi gerçekten’’ şeklinde tepki gösterdi. ‘Gizli reklâm’ yaptığı gerekçesiyle cezalandırılan Özkök’ün tepki paylaşımında şu ifadeler dikkat çekti:

”Para için 7/24 sahte reklam yapanlar varken Türkiye’de bu derece faydalı işler yapan, içerikler üreten, çevresel tüm kamu alanlarının temizliği başta olmak üzere, yardım projelerine başlayan, kendi kazandığı parayı hayır işlerine yatıran, ihtiyacı olanlara yardım eden, toplumu bilinçlendiren, doğru ve helal yaşayan, gençlere ve her yaşa örnek olan, Allah korkusu olup helal para kazanan ve paşa paşa bir fabrikanın ödediği kadar bu devlete vergi ödeyen birine gerçekten ayıp yapıldı.”

Cem Özkök

Cem Özkük’ün paylaşımı

CEM ÖZKÖK KİMDİR?

Cem Özkök Instagram ve Tiktok’ta ürettiği içeriklerle tanınıyor. Sosyal medya platformlarında ilk olarak temizlik videoları ile dikkat çeken Cem Özkök, videolar sırasında kirli yüzeyleri yıkarken kullandığı ”foşur foşur” ikilemesiyle ilgi çekti. Cem Özkök temizlik videolarıyla sosyal mecralarda milyonlarca kişiye ulaşıyor. Cem Özkök’ün Instagram’da 3,6 milyon takipçisi bulunuyor.

Bu temizlik ürünlerinin her damlasında, 2.500 canlı probiyotik bakteri var!

Kaynak: TELE1