Temizlik tartışmasında Şanlıurfa müftüsünden CHP’li Tanal’a ‘Bana ne’ yanıtı

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 7:27 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 7:40 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ile Şanlıurfa’da halkın sorunlarını dinlediği sırada karşılaştığı Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan arasında temizlik tartışması yaşandı. Tolan temizlik çalışmasının olup olmadığına ilişkin soruya “Bana ne” yanıtı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi’ne vatandaşlarla görüşmek için bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada yurttaşları dinleyen Tanal, resmi plakalı bir aracın kendisine doğru geldiğini fark etti. Tanal araca doğru giderken, araç geri geri gitmeye başladı.

Müftü Tolan elindeki navigasyonu gösterip camiye gitmeye çalıştığını söyledi. Tanal da müftü olmasına rağmen caminin yolunu bilmeyen Tolan’a tepki gösterdi.

TOLAN’DAN TANAL’A: BANA NE

Tanal ‘Temizlik imandandır’ hatırlatması yaparak müftülüğün temizlik ile ilgili bir çalışması olup olmadığını sordu. Tolan, “Bana ne” yanıtını vermesi üzerine Tanal “Nasıl sana ne?” diyerek duruma tepki gösterdi.

“BANA NE ÖYLE Mİ?”

O anları CHP’li Tanal X hesabından paylaşarak şunları söyledi:

““Bana ne?” öyle mi Müftü bey!

2023’teki deprem ve sel felaketlerinin ardından kendi kaderine terk edilen, altyapısı yenilenmeyen, temizlik yapılmayan Şanlıurfa Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi’nde vatandaşların şikayetini dinlerken, Şanlıurfa İl Müftüsü’ne denk geldik.

Navigasyonla caminin yerini arayan Müftü beye, mahalledeki temizlik sorunundan bahsettim.

Şanlıurfa İl Müftüsü, “Bana ne?” diyerek nezaket dışı cevap verdi.

Navigasyonla sorumluluğundaki camiye gitmeye çalışan Şanlıurfa İl Müftüsü’nden önce camiye vardık.

Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki Çinkos Müslüm Efendi Camisi’nin hali nedir böyle Müftü bey?

Sana ne öyle mi?

Temizlik imandan gelmiyor mu?”

Kaynak: HABER MERKEZİ