Temiz ağ projesi Çinli şirketlerin istihbarat toplamasını engelleyecek

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 11 Ağustos 2020 Salı 8:38 pm

ABD otoritelerinin hedeflerinden birisi haline gelen Çinli şirketler, temiz ağ projesi ile birlikte çok yeni bir problemle yüzleşmek zorunda kalacak. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

ABD Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo tarafından geçtiğimiz günlerde Çinli şirketler temiz ağ projesi ile ilgili bazı kararlar alınabileceği yönünde görüş bildirilmişti. Ona göre Çin merkezli teknoloji şirketlerini ABD topraklarından uzak tutmak mümkün. Ancak bu yeni strateji ikili arasındaki ilişkileri çok kötü etkileyebilir. Çin merkezli kuruluşları Amerikan teknoloji altyapısı dışında tutmayı hedefleyen program, Çinli şirketlerin istihbarat toplamasını engellemek istiyor. Ancak bu, tahmin ettikleri kadar kolay olmayacak.

temiz ağ projesi

ABD son dönemlerde yeni stratejiler ile karşımıza çıkıyor. Clean Store ve Clean Apps girişimlerini de hayata geçirmek isteyen Washington yönetimi, bu konuda çok ciddi çalışmalara sahip. Özellikle de sürekli yeni projelerin hazırlandığını söylemek mümkün.

Amerika’nın Temiz Ağ programını hayata geçirmek için en az 30 eyaletin destek vermesi şart ve Trumo için bu pek kolay olmayacak. Son dönemlerde ülkede yaşanan ağır problemler Trump için sorun yaratıyor. ABD Başkanı’nın desteği büyük ölçüde kayboluyor.

Güvenilen telekomünikasyon tedarikçileri arasında Nokia, Ericsson ve Samsung’u gösteren hükümet bununla yetinmedi. Aynı zamanda; Orange, Telefonica, O2, SK Telecom gibi alternatiflere de yer vermeye çalışıyor. Sizce ABD, Çinli şirketleri kendi altyapısından uzak tutabilecek mi ?

QR kod nasıl oluşturulur? Pratik QR kodu oluşturma