Temel Karamollaoğlu: Kozmik odaya girilmesine sebep olanları affetmeyiz

Yayın tarihi: 26 Haziran 2022 Pazar 11:54 am - Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar 11:57 am

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, dönemin başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a suikast ihbarı ile FETÖ’nün başlattığı soruşturmayla kozmik odaya girilmesine değerlendirdi. Karamollaoğlu, “Bunu yapanları kesinlikle affetmeyiz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, SÖZCÜ’den Ruhat Mengi’ye konuştu. Ruhat Mengi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın ‘kral çıplak’ çıkışı sonrası kozmik odaya girilmesi ile ilgili paylaşımını Karamollaoğlu’na hatırlattı.

Temel Karamollaoğlu, meselenin sadece Bülent Arınç üzerinden değerlendirilemeyeceğini belirterek, “Bir bütün olarak yönetimin, o zaman bütün yetkileri 3 hakime, savcıya verdiler, yani bugün FETÖ’cü olarak ilan ettikleri, hain olarak yaftaladıkları insanlara verdiler. Onlar da memleketin geleceği hiç umurlarında olmadan Kozmik Oda’ya girip bizim en mahrem bilgilerimizi deşifre ettiler. Bu akıl alacak gibi bir iş değil. Sonunda çok özel görevlerle dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan insanlarımız suikastla katledildiler. Elbette bu kabul edilmesi mümkün olmayan bir yaklaşım, bunu yapanları kesinlikle affetmeyiz” dedi.

“ÖCALAN’I KULLANMAKTAN ÇEKİNMİYORLAR KARAKTERLERİ BU”

Karamollaoğlu, Mengi’nin iktidarın terör örgütü lideri Öcalan’a bir takım haklar sağlayarak HDP ile arasını düzeltme ihtimali sorusu üzerine, “Zannetmiyorum, çünkü bugüne kadar Kürt seçmeninde, HDP seçmeninde bir güvensizlik duygusu oluştu. İstanbul seçimlerini kazanabilmek için Öcalan’a konuşma imkânları tanındı ama buna rağmen de muhalefete “Siz Kürt seçmeniyle diyalog haline giriyorsunuz, HDP ile yakınlaşıyorsunuz, bundan dolayı da hainsiniz” diyorlar kendilerine geldiği zaman hüküm giymiş bir insanı; Öcalan’ı kullanmaktan çekinmiyorlar, bu da bunların karakteri” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR GÜNEYDOĞU’DA ADAY OLMAK İSTEYENLERE BASKI YAPIYOR. İSİM İSİM BİLİYORUZ”

Mengi, Karamollaoğlu’na CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in erken ve baskın seçim açıklamalarını hatırlatarak, “Siz de baskın bir seçim bekliyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Karamollaoğlu şunları dile getirdi:

“Baskın seçim ihtimal dâhilinde, değil diyemeyiz. Belirtiler hızlanırsa çalışmalarımız da elbette hızlanacaktır. Seçime hazırlık dediğimizde zaten biz bir numaralı mesele olarak “seçim güvenliğini” görüyoruz. Burada güçlük çekilen bir husus var. Maalesef iktidar bazen aşiretlere vesaireye Güneydoğu’da resmi devlet yetkilileri vasıtasıyla etkilemeye çalışıyor, muhalefetten aday olanı caydırmaya çalışıyor. Biz isim isim kimlere nasıl baskı yapıldığını biliyoruz. Bir numaralı meselemiz sandıklara hâkim olmak, hileyi önlemek, böylece Meclis’te halkın iradesinin yansımasını teminat altına almak. Tabii biz kaybedebiliriz de, yüzde yüz kazanırız diyemeyiz ama yüzde 99,99 kazanırız diyorlar”

MİLLET İTTİFAKI İKTİDAR İÇİN KOLTUKLARI BELİRLEDİ Mİ?

Karamollaoğlu, Millet İttifakı’nın iktidara geldiğinde kimlerin hangi koltuğa oturacağı belirlendi iddiasına da şöyle cevap verdi:”(Gülüyor) Tamam ama bu doğru değil, şimdiden bakanlıkların kimlere verileceğinin tayini benim kanaatim isabetli olmaz. Çünkü hangi parti ne kadar oy alacak, hangi parti Meclis’te hangi ağırlıkla temsil edilecek henüz bu konular belli değil. Belki bazı adaylar ana hatlarıyla belirlenebilir ama hükümet veya devlet kurumlarının başına kimlerin geleceği belirlenemez. Oturup konuşacağız, henüz konuşmadık.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 

 

Karamollaoğlu adaylıkla ilgili net konuştu