Temassız iPhone ödeme yöntemi söylentileri doğru çıktı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 5:04 pm

Apple, işletmelerin yalnızca telefonları (ve Apple Watch’ı) kullanarak ödemeleri kabul etmelerini sağlayacak bir özellik olan iPhone’da Tap to Pay’i duyurdu.

Yeni özellik ile mağazaların paranızı almak için cihazlara veya diğer donanımlara ihtiyacı olmayacak. Bu teknolojiden yararlanmak için bir iPhone XS veya daha yenisine ihtiyacınız var. Özellik şaşırtıcı bir şekilde Apple Pay’i destekliyor. Ancak aynı zamanda diğer dijital cüzdanlar, üçüncü taraf ödeme platformları ve temassız kredi ve banka kartlarıyla da çalışacak. Stripe, ilkbaharda Shopify’ın Satış Noktası uygulaması da dahil olmak üzere kurumsal müşterilere iPhone’da Tap to Pay’i sunmayı planlıyor.

Tap to Pay

 

Apple, geliştiricilere temassız ödeme sistemi olan Tap to Pay’i uygulamak için ilk denemeleri başlatıyor. Bir iOS beta sürümü ile gelecek olan özellik sayesinde artık ödeme yapmak oldukça kolaylaşacak. Teknoloji başlangıçta ABD’de kullanıma sunulacak. American Express, Discover, Mastercard ve Visa’nın ortak ödeme kartlarıyla çalışacak. Amerikan Apple Mağazaları, yıl içinde iPhone’da Tap to Pay’i destekleyecek.

Apple, şifreli işlemler de dahil olmak üzere dokun ve öde işleviyle normalde elde ettiğiniz aynı gizlilik ve güvenlik düzeylerini vaat ediyor. Şirket kimin satın aldığını veya ne satın aldığınızı bilmeyecek. Bu da gizlilik ve güvenlik açısından oldukça önemli bir nokta diyebiliriz. Zira neleri satın aldığınız bilinirse bu reklamcılar ve algoritma açısından oldukça kullanışlı bir yöntem olurdu.

Tinder, premium özellikler için fazla ücret almayı bırakacak