Temaslılarını bildirmeyen 2 kişiye savcılık soruşturması

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 6:03 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 6:03 pm

Kütahya’nın Emet ilçesinde, koronavirüs testi pozitif çıkan 2 kişi hakkında, temaslı oldukları kişileri filyasyon ekibine bildirmedikleri gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Emet ilçesinde yaşayan İ.E. ve Ç.E.’ye rahatsızlanmaları üzerine Covid-19 testi yapıldı. Test sonuçları pozitif çıkan ikili, evde tedaviye alındı.  İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri de 2 hastanın temaslı olduğu kişileri tespit etti. Ancak İ.E. ve Ç.E., temaslı oldukları bazı kişilerin isimlerini filyasyon ekibine bildirmedi.  Emet Kaymakamlığı da savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, ikili hakkında ‘Bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunmak’ suçundan soruşturma başlattı.

KÜTAHYA’DA MİSAFİRLİK YASAKLANDI

Öte yandan Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, artan pozitif vakalar üzerine evlerde ve kapalı mekanlarda, 2’den fazla kişiyle yapılacak ziyaretler ile doğum günü gibi kutlamaları 15 günlüğüne yasakladı.

Kurul kararında, “Koranavirüs salgınının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarının tehdit etmesini engellemek için, evlerde, kapalı mekan içerisinde ikiden fazla kişiyle yapılan misafirlik, günler/gezekler, akraba ziyaretleri, doğum günü partileri ve gelin çıkarma gibi vatandaşlarımızın toplu olarak biraraya geldiği faaliyetlerin 16.10.2020 tarihinden itibaren 15 gün süre ile yasaklanmasına karar verildi” denildi.

Kurul, merkez ilçeye bağlı köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde bulunan Ağaçköy İlkokulu ve Ortaokulu, Perli İlkokulu, Şehit Teğmen Ahmet Tarım İlkokulu, Sırören İlkokulu ve Ortaokulu, Parmakören İlkokulu ve Ortaokulu’nda da yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildiğini duyurdu.