Temaslı AKP’liler kongreye katıldı!

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 6:32 pm - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 6:32 pm

Koronavirüse yakalanan AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’le temaslı olduğu belirtilen bazı isimler AKP 7. Olağan Kongresi’ne katıldı.

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker koronavirüse yakalandı. Odatv’de yer alan habere göre, Şeker’le temaslı olan bazı isimler AKP kongresine katıldı ve delege olarak oy kullandı.

Odatv’nin aktardığına göre Şeker’le görüşüp kongreye katılan isimler şöyle;

Şeker, kongreden bir gün önce Kocaeli Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile görüştü. ‘Temaslı’ olarak kaydedilmesi gereken Karamürsel Belediye Başkanı Yıldırım ise test yaptırarak AKP kongresine katıldı. Ancak temaslı olan bir isim, test yaptırsa dahi en az bir haftalık karantinaya girmesi gerekiyor. 19 Mart’ta koronaya yakalanan AKP’li Şeker, AKP’li Başkan Şener Söğüt ile görüştü.

MECLİS TURUNA ÇIKTILAR

Temaslı olarak karantinada olması gereken AKP’li Söğüt, iki gün önce AKP kongresi için yola AKP İlçe Başkanı Ramazan Tuna ile birlikte çıktı. Böylece Tuna da temaslı duruma düştü. İkili kongre öncesinde Meclis’e gidiyor. İlk olarak, koronavirüs testi pozitif çıkan daha önce de görüştükleri AKP’li Şeker’le görüşüyor. Sonra, AKP Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu’yla odasında görüşüyor. Söğüt, AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’yı ziyaret ediyor.

Temaslı ikiliyle görüşen AKP’li vekil Katırcoğlu ise bir gün sonra kongrede Haber Global canlı yayınına katıldı.

KONGRE YOLUNU TUTTULAR

Temaslı olan AKP’li Söğüt ve AKP’li Tuna Meclis turunu tamamlayıp bu kez AKP Genel Merkezi’ne gitti. İkili bir gün sonra da AKP kongresinin yolunu tuttu. İkili, kongrede ise AKP’li vekiller Sami Çakır ve Cemil Yaman’la görüştü. AKP’li Yaman’ın kongredeki sosyal mesafeye uyulmayan, gençlerle olan kalabalık fotoğrafı da dikkat çekti.