“Televizyonunuzun ayarlarıyla oynamayın” diyen sunucu bir anda soyundu

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 8:12 am - Güncelleme: 13 Haziran 2023 Salı 3:44 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı Hatay’ın sorunlarını duyurmak isteyen yerel kanal sunucusu, canlı yayında “Televizyonunuzun ayarlarıyla oynamayın, bir protesto yapacağız” dedikten sonra soyundu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en fazla etkilenen illerden Hatay’da yayın yapan HRT Akdeniz TV’nin Ana Haber sunucusu Ali Yolcu, kentin sorunlarını defalarca dile getirmesine rağmen karşılık alamadığını söyleyerek canlı yayında protesto gerçekleştirdi. “Televizyonunuzun ayarlarıyla oynamayın, bir protesto yapacağız” diyen Ali Yolcu canlı yayında soyundu.

“Hatay için bir şey yapmak istemediler, istemiyorlar” diyerek isyan eden Yolcu, “Hükümet bizi duysun, muhalefet bizi duysun. Soyunuyorum çünkü yayılsın bu video sosyal medyada, Hatay’ın sesi duyulsun istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“BİR YIL İÇERİSİNDE KONUTLAR TESLİM EDİLECEK DENDİ, HALA ÇADIR BULAMAYAN İNSANLARIMIZ VAR”

TELE1 ekranlarında konuşan .. “Biz enkaz altında günlerce kaldık ve bize yardım edilmesini bekledik. Ama ne yazık ki, buna yetersizlik diyebilirsiniz, ihmal diyebilirsiniz ama 4 gün boyunca biz devletimizden yardım bekledik. Ak Parti hükümetine sesimizi duyurmaya çalıştık, Cumhuriyet Halk Partisi’ne sesimizi duyurmaya çalıştık. Yollarımız delik deşik, haşere sorunumuz var, yılanlar, fareler çadırları basıyor. Halen konteynerlere geçebilmiş değiliz, çok az kısmımız geçebilmiş durumda Hatay’da. Ak Parti hükümeti bir yıl içerisinde konutları teslime deceğini söylüyor, bugün itibarıyla beşinci aya girdik hala çadır bulamayan insanlar var. 5 litrelik su alabilmek için kilometrelerce kuyruğa giren insanlarımız var” ifadelerini kullandı.