Televizyonlar son anda vazgeçti… İşte HDP’nin yayınlanmayan reklam filmi

Yayın tarihi: 15 Mart 2019 Cuma 9:53 pm - Güncelleme: 15 Mart 2019 Cuma 11:46 pm

HDP’nin 31 mart için hazırladığı reklam, televizyon kanallarıyla yapılan anlaşmaya rağmen yayınlanmadı. HDP sözcüsü Saruhan Oluç, kendilerine hiç bir gerekçe sunulmadığına dikkat çekti ve “Hukuken sorun olan bir durum yoktu. Onlar da iktidar baskısına boyun eğiyorlar” dedi. HDP’nin yayınlanmayan reklam filmi

HDP 31 mart yerel seçimleri için 37 saniyelik bir reklam filmi hazırladı. Yayınlanması konusunda da çeşitli televizyon kanalları ile anlaşmaya vardı. Buna göre 9 ve 10 mart günlerinde HDP’nin reklam filmi anlaşma yapılan televizyon kanallarında yayınlanacaktı. Ancak televizyon kanalları son anda reklamı durdurdu.

Polis HDP’nin sloganını ‘Maocu’ bulunca kaldırmak istedi

Bunun üzerine HDP’nin twitter hesabından hazırlanmış olan reklam filmi, “Son dakika: işte tv kanallarının hiç bir açıklama yapmadan yayınlamayı kabul etmediği reklam filmimiz” denilerek, #eldenelepaylaşalım mı? etiketi ile reklam filmi paylaşıldı.

 

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da, televizyon kanallarının kendilerine 9-10 mart günü reklam filmlerinin yayınlanacağı yönünde bilgi verdiğini, ancak herhangi bir gerekçe sunulmadan reklam filmlerinin yayınlanmadığını söyledi.

HDP’nin yayınlanmayan reklam filmi

Oluç, kanallar üzerinde büyük bir iktidar baskısının olduğunu belirterek, “Çeşitli cezalardan korkuyorlar. hukuken sorun olan bir durum yoktu. onlar da iktidarın baskısına boyun eğiyorlar. evrensel olan medya etiğine uymuyorlar” dedi.

HDP’nin yayınlanmayan reklam filmi