Telegram’ın kurucusu WhatsApp’ı yerden yere vurdu

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 1:48 pm

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi WhatsApp’ı adeta yerden yere vurdu.

WhatsApp, şu an için hala tartışmasız dünyanın bir numaralı anlık mesajlaşma servisi. Tabi burada WhatsApp’ı bir numaraya taşıyan şey, ne en kullanışlı uygulama olması ne de en güvenilir anlık mesajlaşma servisi unvanı. Bu konularda piyasada bulunan birçok servis belki WhatsApp’ı sollayabilir. Ancak ne var ki, bunların hiç biri, WhatsApp’ın en çok kullanılan uygulama olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov ise, WhatsApp’ı “güvenilmez” bir uygulama olmakla suçluyor. Durov’a göre, WhatsApp’taki güvenlik açıkları nedeniyle şifreli yazışmalar bile yıllar boyunca siber korsanların açık hedefindeydi.

Bugüne kadar onlarca güvenlik açığı bulunduğu tespit edilen WhatsApp’ın, bu sorunları hala tam olarak çözemediğini iddia eden Durov, bu konuda kendi geliştirdiği platform olan Telegram’ın çok daha güvenli olduğunu iddia etti.

 

Telegram

Kuzey Amerikalı bir siber savaş uzmanı olan Boldend şirketi tarafından yapılan araştırmalar ve ortaya dökülen sızıntılar da, Durov’un bu iddialarını doğruluyor. Durov, 2020 yılında WhatsApp’ın oluşturduğu güvenlik açıklarının birçoğunu bizzat kendisinin dile getirdiğini ancak Amerikalı teknoloji şirketinin bu açıklarla alakalı herhangi bir düzenleme yoluna gitmediğini de belirtti.

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz yıl WhatsApp veri gizliliği konusunda Türkiye’de diğer Avrupa ülkelerinde reddedilen bir özelliği uygulamaya koyacağını duyurmuş, bunun üzerine milyonlarca kullanıcı başta Telegram olmak üzere birçok farklı mesajlaşma servisine geçiş yapmıştı. Ancak gelen bilgiler, bu geçişlerin %95’inin geri dönüşle sonlandığını ve WhatsApp’ın bu nedenle pek fazla bir kullanıcı kaybı yaşamadığını gösteriyor.

Twitter beğenmeme özelliği Türkiye’ye geliyor!